Πόσο πιθανό είναι να κολλήσουμε κορονοϊό σε ένα μπαρ ή εστιατόριο;

Νέα έρευνα που έκανε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι το φαγητό και το ποτό έξω αποτελεί «σημαντικό παράγοντα κινδύνου» για να κολλήσει κάποιος κορωνοϊό.

Στην έκθεση συμμετείχαν 314 άτομα που έκαναν το τεστ τον Ιούλιο. Οι 154 συμμετέχοντες ήταν θετικοί, ενώ οι 160 αρνητικοί. Σε όλους ζητήθηκε να πουν τι είχαν κάνει το προηγούμενο διάστημα των δύο εβδομάδων πριν κάνουν το τεστ προκειμένου να διαπιστωθεί ποιες δραστηριότητες ενέχουν παραπάνω κινδύνους για τη διάδοση του ιού.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι συμμετέχοντες που ήταν θετικοί στον κορωνοϊό είχαν δειπνήσει σε εστιατόριο δύο εβδομάδες πριν από την έναρξη της ασθένειας, από εκείνους που ήταν αρνητικοί στον ιό.

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ