Τέσσερα σημάδια που μαρτυρούν την ηλικία σας

Τέσσερα σημάδια που μαρτυρούν την ηλικία σας

Τα χέρια μαρτυρούν την ηλικία μας, λένε, συχνά όμως και σοβαρές παθήσεις. Διαβάστε για τα συμπτώματα που φέρνει το γήρας, πότε είναι ανησυχητικά και πώς μπορείτε να τα αντιμετωπίσετε

Η σχέση του γήρατος με τα χέρια είναι σκληρή και δεν αποκρύπτεται: φροντίζει μέσα από αυτά να σημάνει τον ερχομό του αφήνοντας τα σημάδια του τόσο στην όψη τους όσο και τη λειτουργικότητά τους, κάνοντάς τα πιο αδύναμα και λιγότερο ευέλικτα. Επιπλέον, κάποια από τα σημάδια τους μαρτυρούν προβλήματα υγείας.

Ακολουθούν μερικά από τα πιο χαρακτηριστικά σημάδια γήρανσης των χεριών και όχι μόνο.

1. Λαβή

Η δύναμη της λαβής εξασθενεί συνήθως με την πάροδο του χρόνου, ειδικά μετά τα 65, με αποτέλεσμα τη δυσκολία εκτέλεσης καθημερινών εργασιών. Όταν η ηλικία αποτελεί την αιτία οφείλεται πιθανώς σε εύθραυστα οστά, αρθρίτιδα ή απώλεια μυικής μάζας. Εάν συμβεί ξαφνικά, μπορεί να υποδεικνύει κάποια σοβαρή πάθηση όπως ο διαβήτης, οι καρδιοπάθειες ή η υπέρταση.

Πέρα από τη βοήθεια ενός επαγγελματία ή φυσιοθεραπευτή που μπορεί να ελέγξει τη δύναμη των χεριών σας και να σας βοηθήσει να την ανακτήσετε ή να τη διατηρήσετε, μπορείτε με απλές ασκήσεις στο σπίτι να φροντίσετε για την ενδυνάμωσή τους. Για παράδειγμα, μπορείτε να πιέσετε μια μπάλα του τένις όσο πιο δυνατά μπορείτε για τρία έως πέντε δευτερόλεπτα και στη συνέχεια να χαλαρώσετε τη λαβή σας -επαναλάβετε δέκα φορές σε κάθε χέρι. Ξεκινήστε με μία φορά την ημέρα ή μία φορά κάθε δεύτερη μέρα, ανάλογα με το πόσο αντέχουν τα χέρια σας.

2. Τρόμος (Τρέμουλο)...

διαβάστε αναλυτικά στπ ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα