Σημάδια που αποκαλύπτουν ότι γερνάμε πιο γρήγορα από όσο πρέπει

Σημάδια που αποκαλύπτουν ότι γερνάμε πιο γρήγορα από όσο πρέπει

Από το ξηρό δέρμα έως τους πόνους στις αρθρώσεις και τη δυσκολία στη βάδιση, υπάρχουν κάποια σημάδια που μαρτυρούν πως γερνάμε πιο γρήγορα από όσο θα έπρεπε.

Ας δούμε τις ενδείξεις και τι μπορούμε να κάνουμε για να επιβραδύνουμε τα όποια προβλήματα.

Αργή βάδιση

Εάν ο ρυθμός βάδισης επιβραδύνεται ενώ διανύετε τη δεκαετία των 40 ετών, μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι γερνάτε πιο γρήγορα από το αναμενόμενο. Το περπάτημα είναι μία από τις καλύτερες και πιο εύκολες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε.

Για ένα ευεργετικό πρόγραμμα πεζοπορίας, ξεκινήστε με 5 λεπτά περπάτημα την ημέρα και φτάστε σταδιακά τα 30 λεπτά. Προσπαθήστε να κάνετε έως και 100 βήματα το λεπτό (μετρήστε τα βήματά σας για 10 δευτερόλεπτα και πολλαπλασιάστε επί έξι.) Για να το κάνετε πιο εύκολο επιλέξτε τα κατάλληλα παπούτσια και περπατήστε συντροφιά με έναν φίλο.

Καφέ κηλίδες

Οι πανάδες εμφανίζονται πιο συχνά στο πρόσωπο, τα χέρια και τους ώμους. Είναι αρκετά συνηθισμένες ειδικά για άτομα άνω των 50 ετών. Οι περισσότερες είναι ακίνδυνες και οφείλονται στη χρόνια έκθεση στον ήλιο.

Επισκεφθείτε το γιατρό σας εάν είναι μαύρες, αλλάζουν σχήματα, αιμορραγούν, έχουν τραχύ περίγραμμα. Μην ξεχνάτε το αντηλιακό με τον σωστό δείκτη προστασίας και αποφύγετε την έκθεση στον ήλιο τις μεσημβρινές ώρες.

Διαβάστε περισσότερα στο Ourlife

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα