Ζάχαρο: Πώς να φτιάχνετε τα μακαρόνια για να μην αυξάνεται

Το να μαγειρεύετε τα μακαρόνια από την προηγούμενη μέρα και στη συνέχεια να τα ξαναζεστένετε πριν το σερβίρισμα την επόμενη μέρα, μετατρέπει ένα το απλό άμυλο που περιέχουν σε ανθεκτικό άμυλο.

Αυτό αποτελεί ωφέλιμη ίνα για το έντερο και μπορεί να περιορίσει τις αυξομειώσεις στο σάκχαρο του αίματος. Το υψηλό σάκχαρο αίματος αυξάνει τον κίνδυνο διαφόρων απειλητικών για τη ζωή παθήσεων.

Γι' αυτό και, σύμφωνα με διατροφολόγους, οι ασθενείς με διαβήτη πρέπει να βράζουν τα μακαρόνια από την προηγούμενη ημέρα!

Σάκχαρο: Τι γίνεται με τα ζυμαρικά που ξαναζεσταίνονται

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ