Το μυστικό των Γαλλίδων για να μένουν αδύνατες

Το μυστικό των Γαλλίδων για να μένουν αδύνατες

Αναρωτιέσαι κι εσύ πώς τα καταφέρνουν οι Γαλλίδες να μένουν αδύνατες, ενώ κατάγονται από τη χώρα με τα πιο λαχταριστά γλυκά, καθώς και τα περίφημα τυριά και κρασιά; Κι εμείς το ίδιο, γι αυτό ψάξαμε την απάντηση ή αλλιώς ποιο είναι επιτέλους το μυστικό τους.

Ο Independent που λέτε, ασχολήθηκε με το συγκεκριμένο παράδοξο και αποκάλυψε ότι τα πάντα ξεκινούν από τη νοοτροπία που έχουν οι γυναίκες στη Γαλλία και η οποία τους επιτρέπει να μένουν αδύνατες, με ελάχιστη μάλιστα προσπάθεια. Το μυστικό τους λοιπόν, δεν είναι άλλο από το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν το φαγητό πρωτίστως ως απόλαυση, αφιερώνοντας του χρόνο. Και μπορεί να νομίζεις ότι αυτό από μόνο του δεν αρκεί, αλλά όταν αφιερώνεις χρόνο στο γεύμα σου και δεν καταβροχθίζεις για παράδειγμα ένα σάντουιτς σε χρόνο ρεκόρ στο γραφείο, τότε είναι πιο πιθανό να αντισταθείς στα περιττά τσιμπολογήματα, που είναι και αυτά που σε φορτώνουν με πολλές και αχρείαστες θερμίδες.

Όσο για το τι επιλέγουν για τα γεύματα τους οι Γαλλίδες, πρόκειται κυρίως για σπιτικά φαγητά, σε μικρές μερίδες παρακαλώ. Ένα ακόμη απίστευτο δε, είναι ότι ενώ οι περισσότεροι ακολουθούν δίαιτες χαμηλές σε υδατάνθρακες, στη Γαλλία λένε συχνά “oui” στα ζυμαρικά και στο ψωμί. Μπαγκέτα κανείς;

Βέβαια, και σε αυτή την περίπτωση το μέγεθος μετράει, με τις Γαλλίδες να επιλέγουν μικρές μερίδες και όχι παραγεμισμένα σάντουιτς, κατά προτίμηση φτιαγμένα με τα χεράκια τους και όχι έτοιμα, ώστε να ελέγχουν πάντα και το παραμικρό υλικό που μπαίνει στις μπαγκέτες τους.

Επιπλέον, συγκρατημένες είναι και στην κατανάλωση του κρασιού, ενώ δεν λένε όχι στο βούτυρο και τη ζάχαρη. Για τις λιγούρες ανάμεσα στα γεύματα πάλι, προτιμούν το γιαούρτι.

Τέλος, για να είναι σίγουρες ότι δεν θα πάρουν βάρος, οι γυναίκες στη Γαλλία φροντίζουν να κινούνται όσο περισσότερο μπορούν, χωρίς ωστόσο να αφιερώνουν ιδιαίτερο χρόνο στο γυμναστήριο ή να επιλέγουν πολύ δυναμικά προγράμματα.

Το συμπέρασμα; Τα πάντα με μέτρο και δεν θα χρειάζεται να καταφεύγετε σε εξαντλητικές δίαιτες κάθε λίγο και λιγάκι.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα