Καρκίνος του στομάχου: Τα πρώιμα σημάδια που τα μπερδεύουμε με άλλες παθήσεις

Καρκίνος του στομάχου: Τα πρώιμα σημάδια που τα μπερδεύουμε με άλλες παθήσεις

Ο καρκίνος του στομάχου είναι πιο κοινός στους άντρες και σε εκείνους που είναι άνω των 55 ετών. Είναι επίσης πιο πιθανό να εμφανιστεί σε καπνιστές, υπέρβαρα ή παχύσαρκα άτομα, καθώς και σε όσους ακολουθούν μια χαμηλής περιεκτικότητας σε φυτικές ίνες διατροφή και με υψηλή περιεκτικότητα σε επεξεργασμένα τρόφιμα, ή κόκκινο κρέας. Όσοι καταναλώνουν πολύ αλάτι μπορεί επίσης να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο.

Το Κέντρο Υποστήριξης για τον Καρκίνο Macmillan, αναφέρει: «Το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού (Helicobacter pylori), μια κοινή λοίμωξη στο στομάχι, μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκίνου του στομάχου εάν δεν εντοπιστεί και αντιμετωπιστεί για πολύ καιρό».

Το βρετανικό υπουργείο Υγείας (NHS) αναφέρει ότι ο καρκίνος του στομάχου έρχεται σε διάφορους τύπους, αν και πάνω από το 95% των καρκίνων που αναπτύσσονται στα κύτταρα της στομαχικής επένδυσης εντάσσονται στην κατηγορία αδενοκαρκίνωμα.

Καρκίνος του στομάχου: Συμπτώματα

Τα πρώιμα συμπτώματα του καρκίνου του στομάχου είναι παρόμοια με τα συμπτώματα ορισμένων συνηθισμένων και πιο απλών στομαχικών παθήσεων.

Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν καούρα, ή δυσπεψία που είναι επίμονη. Η δυσπεψία, ή η καούρα μπορεί μερικές φορές να είναι ένα σύμπτωμα και του καρκίνου του παγκρέατος.

Άλλα συμπτώματα .... Διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα