Κικίλιας για κορονοϊό: Εάν υπάρξει περιστατικό θα φροντίσουμε να ανακόψουμε την εξάπλωσή του

Σχετικά με τις αποφάσεις της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στις Βρυξέλλες, για την εξάπλωση του κορονοϊού σε ολόκληρο τον κόσμο, μίλησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στον ΑΝΤ1 και στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», επισημαίνοντας ότι δεν αρκούν μόνο οι μάσκες για την πρόληψη, αλλά χρειάζεται σωστή τήρηση των κανόνων υγιεινής, όπως το καλό πλύσιμο των χεριών.

Διαβεβαίωσε, πάντως, ότι σε περίπτωση που υπάρξει κρούσμα, έχουν γίνει προσπάθειες για επάρκεια σε μάσκες. «Αν υπάρξει περιστατικό κοροναϊού θα φροντίσουμε να ανακόψουμε την εξάπλωσή του» είπε ακόμα ο υπουργός και ζήτησε ψυχραιμία και σωστή πληροφόρηση.

Εξάλλου, ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας κατέθεσε, στη συνεδρίαση στις Βρυξέλλες, πρόταση για τον ψηφιακό συγχρονισμό των κρατών-μελών, με τη δημιουργία ειδικής ηλεκτρονικής πλατφόρμας επιστημονικών δεδομένων, που θα ανταλλάσσονται άμεσα μεταξύ των κρατών-μελών για την καλύτερη αντιμετώπιση της κατάστασης.

Για την έξαρση της εποχικής γρίπης, που επίσης συζητήθηκε στη σύσκεψη, ο κ. Κικίλιας τόνισε ότι οι μήνες Δεκέμβριος, Ιανουάριος, Φεβρουάριος και Μάρτης, είναι οι μήνες που όλες οι χώρες βρίσκονται σε επιφυλακή λόγω αύξησης των κρουσμάτων.

Σημείωσε ότι 1.000.000 περισσότεροι πολίτες έκαναν φέτος το εμβόλιο, ενώ επεσήμανε ότι η γρίπη έχει να κάνει περισσότερο με τις ευπαθείς ομάδες.

Συνέστησε και πάλι να μην υπάρχει πανικός και παραπληροφόρηση και συμβούλευσε τους ειδικούς να προβαίνουν σε σωστή και εμπεριστατωμένη ενημέρωση.
 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα