Αυτά τα τρόφιμα ενισχύουν την απώλεια βάρους και χαρίζουν επίπεδη κοιλιά

Αυτά τα τρόφιμα ενισχύουν την απώλεια βάρους και χαρίζουν επίπεδη κοιλιά

Μάθετε το ρόλο που μπορεί να παίζει η γλυκιά ή πικρή γεύση στα ροφήματα και τα τρόφιμα και πώς αυτό μπορεί να επηρεάσει την απώλεια βάρους και το αδυνάτισμα

Συμπεριλαμβάνοντας πικρά ροφήματα και τρόφιμα στη διατροφή σας, ενισχύετε την απώλεια βάρους. Αυτό γίνεται ως εξής: η πικρή γεύση έχει άμεση επίδραση στον τρόπο με τον οποίο τρώμε.

 

Καταπίνουμε πιο αργά κάτι που έχει πικρή γεύση. Δηλαδή ακριβώς το αντίθετο με αυτό που συμβαίνει όταν καταναλώνουμε γλυκά και αλμυρά τρόφιμα, τα οποία, καθώς κατεβαίνουν εύκολα, ανοίγουν ακόμα περισσότερο την όρεξη.

 

Η παράταση του χρόνου μάσησης και κατάποσης λειτουργεί σαν ένας πραγματικός ρυθμιστής της όρεξης, δημιουργώντας έτσι την ψευδαίσθηση ότι δεν πεινάμε και τόσο.

 

Παρατηρήθηκε ότι η πικρή γεύση μειώνει σημαντικά τη διάθεση για ζάχαρη, πράγμα το οποίο επιτρέπει τη ρύθμιση των βουλιμικών παρορμήσεων.

 

Ένα επιπλέον όφελος είναι ότι τα πικρά τρόφιμα ενεργοποιούν τα πεπτικά ένζυμα κάνοντάς τα ακόμα πιο δραστικά, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν τα εντερικά αέρια, γεγονός το οποίο βοηθά στην απόκτηση επίπεδης κοιλιάς.

 

Τα πικρά τρόφιμα, τέλος, έχουν πιο έντονη πικράδα όταν σερβίρονται κρύα, παρά ζεστά.

https://ygeiamou.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα