Αρχίζουν οι εργασίες για τρία πιθανά εμβόλια κατά του κοροναϊού

Αρχίζουν οι εργασίες για τρία πιθανά εμβόλια κατά του κοροναϊού

Τρεις ξεχωριστές ερευνητικές ομάδες θα αρχίσουν να εργάζονται για την ανάπτυξη πιθανών εμβολίων για την καταπολέμηση του νέου κοροναϊού που προκάλεσε επιδημία στην Κίνα, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο παγκόσμιος συνασπισμός καταπολέμησης ασθενειών (CEPI), σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.

Ο CEPI, ο οποίος συγχρηματοδοτεί τα έργα έκτακτης ανάγκης, ανακοίνωσε ότι το σχέδιο είναι να υπάρξει τουλάχιστον ένα πιθανό εμβόλιο για κλινικές δοκιμές μέχρι τον Ιούνιο.

Η έρευνα θα διεξαχθεί από την κατασκευάστρια εταιρεία φαρμάκων και εμβολίων Moderna, σε συνεργασία με το Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργίας και Λοιμώξεων των Η.Π.Α., την αμερικανική εταιρεία Inovio Pharma και μια ομάδα στο Πανεπιστήμιο του Queensland της Αυστραλίας.

Ο νέος κοροναϊός που πρωτοεμφανίστηκε στην κινεζική πόλη Wuhan έχει σκοτώσει 17 ανθρώπους ενώ έχουν μολυνθεί περισσότεροι από 600, κυρίως στην Κίνα, αλλά κρούσματα του ιού έχουν εντοπιστεί και σε άλλες χώρες.

Κάθε ένα από τα τρία έργα θα δοκιμάσει μια ξεχωριστή επιστημονική προσέγγιση για την ανάπτυξη ενός προληπτικού εμβολίου κατά του ιού της Κίνας, γνωστού ως nCoV-2019.

"Δεν υπάρχουν εγγυήσεις για την επιτυχία, αλλά ελπίζουμε ότι αυτό το εγχείρημα θα μπορούσε να αποτελέσει σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση της ανάπτυξης ενός εμβολίου για την ασθένεια αυτή", δήλωσε ο ο Richard Hatchett, διευθύνων σύμβουλος του CEPI.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα