Tα 4 «ύπουλα» σημάδια του Αλτσχάιμερ

Tα 4 «ύπουλα» σημάδια του Αλτσχάιμερ

Μια σημαντική πλευρά αυτής της ασθένειας είναι ότι ξεκινάει αργά και επιδεινώνεται με την πάροδο του χρόνου. Υπάρχουν μερικά συμπτώματα τα οποία θα σας βοηθήσουν να αναγνωρίσετε το Alzheimer:

Απώλεια μνήμης: Αυτό είναι το πιο συνηθισμένο σύμπτωμα. Οι άνθρωποι εμφανίζουν δυσκολία στο να θυμούνται νέες πληροφορίες. Αρχίζουν να ξεχνάνε πράγματα όπως πρόσφατα γεγονότα και συζητήσεις για παράδειγμα. Επίσης αρχίζουν να προκύπτουν προβλήματα στο διάβασμα, στην ομιλία, στο γράψιμο αλλά και στους υπολογισμούς.

Διανοητικές λειτουργίες: Η ικανότητα στην ομιλία, στην κρίση/στην λήψη αποφάσεων και στην κατανόηση αρχίζει να χάνεται. Η λήψη αποφάσεων και η αυτόνομη εκτέλεση ενεργειών αρχίζουν να γίνονται δύσκολες. Οι κοινωνικές δεξιότητες αρχίζουν να χειροτερεύουν και οι άνθρωποι με αυτή την πάθηση εκδηλώνουν απώλεια προσανατολισμού και αίσθησης του χρόνου.

Έλλειψη επαφής με την πραγματικότητα: Αυτοί που πάσχουν από Alzheimer αρχίζουν να γίνονται καχύποπτοι και παρανοϊκοί. Μισοί από αυτούς αρχίζουν να έχουν παραισθήσεις: απόψεις που δεν έχουν επαφή με την πραγματικότητα. Εξαιτίας της παράνοιας και της καχυποψίας, οι ασθενείς πιστεύουν ότι έχουν πέσει θύματα κλοπής ή τους έχουν πει ψέματα από τους συντρόφους τους ή αυτούς που τους φροντίζουν. Οι παραισθήσεις είναι επίσης ένα πολύ συνηθισμένο σύμπτωμα.

Προβλήματα με τις καθημερινές δραστηριότητες: Οι δραστηριότητες που πάντα γίνονταν εύκολα τώρα φαντάζουν σαν κάτι δύσκολο και απαιτούν μεγάλη προσπάθεια. Ταυτόχρονα όμως οι συνηθισμένες κοινωνικές σχέσεις παραμένουν όπως ήταν. Αυτός είναι ο λόγος που ο έξω κόσμος πιστεύει ότι αυτά τα άτομα είναι απολύτως καλά.

 

Πηγή:www.readbakery.com

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα