Δέκα μπαχαρικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Δέκα μπαχαρικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό

Όταν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι εξασθενημένο, ο οργανισμός είναι ευάλωτος σε ιούς, βακτήρια και ασθένειες.

Μια διατροφή που δεν είναι ισορροπημένη, το άγχος και κάποιες ασθένειες, μπορούν να εμποδίσουν το ανοσοποιητικό από το να εκτελεί τις βασικές λειτουργίες του.

Το γνωρίζατε ότι πολλά από τα μπαχαρικά που προσθέσετε στα πιάτα σας, πέρα από γεύση, χαρίζουν πολύτιμα θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό και ενισχύουν το ανοσοποιητικό σας; Γι' αυτό η επιλογή πρέπει να γίνει με προσοχή.

Δείτε 10 μπαχαρικά, τα οποία ενισχύουν τη λειτουργία του ανοσοποιητικού:

Κουρκουμάς: Μειώνει τα επίπεδα φλεγμονής στον οργανισμό και προστατεύει από αρθρίτιδα, Αλτσχάιμερ και καρδιακή νόσο. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα πρόσφατης επιστημονικής έρευνας, η οποία διεξήχθη σε μεσήλικους εθελοντές, η πρόσληψη 80mg κουρκουμίνης, του βασικού ενεργού συστατικού του κουρκουμά, την ημέρα για ένα μήνα, μείωσε τη φλεγμονή και το οξειδωτικό στρες.

Κύμινο: Είναι ένα γευστικό μπαχαρικό, το οποίο συμβάλει στην ενίσχυση του μεταβολισμού και στην απώλεια βάρους. Καταπολεμά επίσης το μετεωρισμό και διευκολύνει την πέψη.

Πιπέρι Καγιέν: Το βασικό ενεργό συστατικό του είναι η καψαικίνη, ουσία που ρίχνει την υψηλή αρτηριακή πίεση και ενισχύει τη λειτουργία του μεταβολισμού.

Πάπρικα: Είναι ένα μπαχαρικό, που ως βάση έχει το πιπέρι και είναι πλούσιο σε αντιοξειδωτικά, το οποίο βοηθά στην αντιμετώπιση πολλών ασθενειών εξαιτίας τις ικανότητας του να καταπολεμά το οξειδωτικό στρες. Η πάπρικα μειώνει τα επίπεδα φλεγμονής, προστατεύει από το κοινό κρυολόγημα, έχει ισχυρή αντικαρκινική δράση και ενισχύει την λειτουργία του ανοσοποιητικού.

Σκόρδο: Παρά την έντονη μυρωδιά του, το σκόρδο έχει ισχυρή αντιοξειδωτική, αντιβιοτική και αφροδισιακή δράση. Ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και περιορίζει την ανεξέλεγκτη δράση των ελεύθερων ριζών. Προστατεύει επίσης την υγεία της καρδιάς, μειώνει τον κίνδυνο αθηροσκλήρωσης ή σκλήρυνσης των αρτηριών, ρίχνει τα επίπεδα χοληστερόλης και μειώνει την υψηλή αρτηριακή πίεση.

Μαύρο πιπέρι: Το μαύρο πιπέρι, εκτός του ότι είναι μια εξαιρετική προσθήκη γεύσης σε κάθε πιάτο, είναι γνωστό για τις αντικαταθλιπτικές του ιδιότητες. Είναι επίσης ισχυρό αντιοξειδωτικό με αντιμικροβιακή δράση, ενώ η κατανάλωσή του προστατεύει την υγεία του στομάχου. Συμβάλει επίσης στη βελτίωση της εγκεφαλικής λειτουργίας, βελτιώνει την ικανότητα του οργανισμού να απορροφά τα θρεπτικά συστατικά και ενισχύει τη λειτουργία του πεπτικού συστήματος.

Τζίντζερ: Διευκολύνει τις κενώσεις, ανακουφίζει από τη ναυτία, τον εμετό, τις κράμπες, το φούσκωμα, τη δυσπεψία, ανακουφίσει από τον πόνο των αρθρώσεων, συμβάλει στην απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών από τον οργανισμό και μειώνει τη φλεγμονή.

Κανέλα: Ρυθμίζει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα, διευκολύνει την πέψη, ενισχύει τη λειτουργία του ανοσοποιητικού και ρίχνει την κακή χοληστερόλη. Η συχνή κατανάλωσή της μειώνει το τον κίνδυνο διαβήτη, καρκίνου και νευροεκφυλιστικών ασθένειες.

Γαρύφαλλο: Προστατεύει από τα προβλήματα του κεντρικού νευρικού συστήματος, καταπολεμά την δυσπεψία και την κακοσμία του στόματος, συμβάλοντας αποτελεσματικά και στην αντιμετώπιση του λόξιγκα!

Μοσχοκάρυδο: Γνωστό για την συμβολή του στην αντιμετώπιση του πόνου και των πεπτικών διαταραχών, το μοσχοκάρυδο βοηθά στην γρήγορη επούλωση του δέρματος από πληγές και μολύνσεις, ενώ έχει και καταπραϋντικές ιδιότητες.

Πηγή: onmed.gr

Σχετικά TAGS:

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Υγεία

Σχετικά TAGS:
-.
Σχολιάστε το άρθρο: