Ιός του Δυτικού Νείλου: Δείτε τις 6 νέες περιοχές που επηρεάζονται

Ιός του Δυτικού Νείλου: Δείτε τις 6 νέες περιοχές που επηρεάζονται

Στα όρια του αστικού ιστού της Αθήνας έχουν φτάσει πλέον τα μολυσμένα κουνούπια, καθώς στον εβδομαδιαίο κατάλογο με τις επηρεαζόμενες από τον ιό του Δυτικού Νείλου περιοχές του ΕΟΔΥ, προστέθηκαν και οι Δήμοι Ραφήνας – Πικερμίου και Παιανίας, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των Δήμων, στους οποίους έχουν εμφανιστεί κρούσματα εντός Αττικής, στους πέντε.

Από την υπόλοιπη Ελλάδα, οι νέοι Δήμοι που προστέθηκαν αυτή την εβδομάδα στον κατάλογο των περιοχών που εντοπίστηκαν κρούσματα του ιού του Δυτικού Νείλου είναι: ο Δήμος Λαγκαδά Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Φαρσάλων στη Λάρισα, ο Δήμος Παλαμά Καρδίτσας και ο Δήμος Μαρώνειας-Σαπών στη Ροδόπη. 

“Βρισκόμαστε στο “πικ” της έξαρσης των κρουσμάτων της νόσου του Δυτικού Νείλου”, δήλωσε πρόσφατα μιλώντας στο iatropedia.gr, η κα. Δανάη Περβανίδου, γιατρός και υπεύθυνη του Γραφείου Νοσημάτων που μεταδίδονται με διαβιβαστές του ΕΟΔΥ, σχολιάζοντας τον διπλασιασμό θανάτων και κρουσμάτων της προηγούμενης εβδομάδας:

“Τώρα είμαστε στην κορύφωση. Όπως κάθε χρόνο, η πορεία της εποχικής έξαρσης συνήθως έχει την κορύφωσή της αυτές τις εβδομάδες. Αν δείτε τις επιδημικές καμπύλες και των προηγούμενων χρόνων, μέσα στον Αύγουστο έχουμε το “πικ” της εποχικής έξαρσης. Βλέπουμε πράγματι μία αρκετά μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων και περιμένουμε να δούμε αν θα συνεχιστεί ή εάν θα είμαστε σε ένα “πλατό”. Αυτό δεν μπορούμε να το κρίνουμε ακόμα και να το αξιολογήσουμε”, ανέφερεε χαρακτηριστικά η επιστήμονας του ΕΟΔΥ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα