Ένα καλοκαιρινό smoothie με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Ένα καλοκαιρινό smoothie με αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες

Ένα smoothie με ροδάκινο είναι ο ιδανικός τρόπος για να δροσιστείτε τις ζεστές καλοκαιρινές ημέρες, καταναλώνοντας ένα υγιεινό ρόφημα γεμάτο πολύτιμες θρεπτικές ουσίες.

Περιέχει αντιφλεγμονώδη συστατικά όπως το φρέσκο τζίντζερ, το οποίο διαθέτει επίσης υψηλή περιεκτικότητα σε αντιοξειδωτικά. Επιπλέον, περιλαμβάνει μπανάνα, ώστε να λάβετε την απαραίτητη δόση μαγνησίου και καλίου και να αισθανθείτε αίσθημα πληρότητας.

Φυσικά, δεν θα μπορούσε να μην περιλαμβάνει μία δόση superfoods, για να χαρίσει τόνωση στον οργανισμό. Ο λιναρόσπορος, είναι η ιδανική υπετροφή, διότι έχει υψηλή περιεκτικότητα σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα και φυτικές ίνες που ωφελούν την καρδιά και την πεπτική υγεία.

Δοκιμάστε την παρακάτω συνταγή για να δημιουργήστε σε ελάχιστα λεπτά το πιο υγιεινό ρόφημα του καλοκαιριού. Αν θέλετε να κάνετε το smoothie σας λίγο πιο γλυκό, μπορείτε να προσθέσετε μερικούς επιπλέον χουρμάδες ή περισσότερο γάλα αμυγδάλου.

Smoothie με τζίντζερ και ροδάκινο

Υλικά:

-1½ φλιτζάνια κατεψυγμένα ροδάκινα σε φέτες

- 2 χουρμάδες χωρίς κουκούτσι, ψιλοκομμένους

- 1 φλιτζάνι γάλα αμυγδάλου χωρίς ζάχαρη

 - ½ φλιτζάνι γιαούρτι

 -1 κουταλάκι του γλυκού λιναρόσπορος

 - ½ ώριμη μπανάνα, σε φέτες

 - ½ κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο τζίντζερ

- 1 κουταλιά μέλι

 -Μία πρέζα αλάτι

Εκτέλεση:

Συνδυάστε τα ροδάκινα, τους χουρμάδες, το γάλα αμυγδάλου, το γιαούρτι, τον λιναρόσπορο, την μπανάνα, το τζίντζερ, το μέλι και το αλάτι σε ένα μπλέντερ και χτυπήστε τα μέχρι να δημιουργήσετε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

 

Πηγή: onmed.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα