Τροφές με πολλές θερμίδες που αδυνατίζουν

Τροφές με πολλές θερμίδες που αδυνατίζουν

Για να χάσετε βάρος, δεν αρκεί μόνο να μειώσετε τις θερμίδες που προσλαμβάνετε, αλλά να επιλέγετε και τις κατάλληλες τροφές.

Μια διατροφή που περιλαμβάνει τρόφιμα με υψηλή περιεκτικότητα σε θερμίδες και καλά λιπαρά, μπορεί να σας βοηθήσει να πετύχετε ένα υγιές βάρος και να βελτιώσετε τη συνολική σας υγεία.

Τα παρακάτω τρόφιμα θα σας χαρίσουν τα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεστε για να έχετε ενέργεια, ενώ θα σας χορτάσουν χάρη στην υψηλή τους περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες.

Έτσι, μειώνεται ο κίνδυνος να πεινάσετε ανάμεσα στα γεύματα και θα μπορέσετε να ελέγξετε καλύτερα το βάρος σας.

Καρύδια Macadamia: Πρόκειται για έναν από τους πιο λιπαρούς ξηρούς καρπούς, με κάθε καρύδι να δίνει περίπου 20 θερμίδες. Περιέχει παλμιτελαϊκό οξύ, το οποίο βελτιώνει τον μεταβολισμό και βοηθά στη διατήρηση υγιών επιπέδων σακχάρου.

Κρόκοι αυγών: Αν και περιέχουν χοληστερόλη, οι περισσότερες μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωσή τους βελτιώνει σημαντικά τα επίπεδα χοληστερόλης και μειώνει τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων. Επιπλέον, προκαλούν κορεσμό και βοηθούν να αποφεύγετε τα σνακ.

Λάδι αβοκάντο: Μία δίαιτα για απώλεια βάρους δεν σημαίνει ότι πρέπει να αποκλείσετε το λάδι. Το έλαιο αβοκάντο, το οποίο έχει 124 θερμίδες ανά κουταλιά της σούπας, περιέχει υγιή μονοακόρεστα λιπαρά και πολλά αντιοξειδωτικά.

Σπόροι chia: Μία μερίδα δίνει περίπου 138 θερμίδες. Σερ ποσοστό 40% αποτελούνται από φυτικές ίνες, γι΄ αυτό προκαλούν κορεσμό και βελτιώνουν την υγεία του πεπτικού. Οι σπόροι chia είναι επίσης εξαιρετικοί για την υγεία των οστών επειδή είναι πλούσιοι σε ασβέστιο και μαγνήσιο.

Αμύγδαλα: Ένα φλιτζάνι ακατέργαστα αμύγδαλα δίνει περίπου 200 θερμίδες, πολλές φυτικές ίνες, πρωτεΐνες, βιταμίνες, μαγνήσιο και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Πηγή: onmed.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα