Έχετε λίπος στην κοιλιά; Να πώς θα το ξεφορτωθείτε

Έχετε λίπος στην κοιλιά; Να πώς θα το ξεφορτωθείτε

Το πρώτο σημείο όπου εντοπίζεται συχνότερα η συσσώρευση λίπους σε κάποιον που παίρνει βάρος είναι η κοιλιά. Η υπερκατανάλωση υδατανθράκων, η απουσία κρέατος από τη διατροφή, η αύξηση της ηλικίας, οι ορμονικές διαταραχές και η κληρονομικότητα αποτελούν τους συνηθέστερους λόγους αύξησης τοπικού σωματικού λίπους. Αν και δεν έχουμε κάποιον «μαγικό» τρόπο να σας προτείνουμε, ώστε να χάσετε την κοιλίτσα σε μια μέρα, σας δίνουμε πολύτιμες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να απαλλαχθείτε σταδιακά αλλά σταθερά από τα ενοχλητικά παραπανίσια κιλά στην περιοχή της κοιλιάς.

Υδατάνθρακες με μέτρο

Η υπερβολική κατανάλωση υδατανθράκων, όπως ψωμί, φρυγανιές, ζυμαρικά, γλυκά επιβαρύνει το πάγκρεας σε τέτοιο βαθμό, ώστε «αναγκάζεται» να μετατρέπει αυτούς τους υδατάνθρακες σε λίπος. Όσο, λοιπόν, κι αν σας αρέσουν οι μακαρονάδες και τα ζαχαρωτά περιορίστε σημαντικά την κατανάλωσή τους αν δε θεωρείτε αρκετά κολακευτικό το λεγόμενο «σωσίβιο» στην περιοχή της κοιλίτσας.

Ικανοποιητική πρόσληψη πρωτεϊνών

Οι πρωτεΐνες και τα αμινοξέα τα οποία εμπεριέχονται στο κρέας, ενεργοποιούν το μεταβολισμό και συνεπώς, την καύση λίπους. Η ελλιπής κατανάλωση κρέατος μειώνει σημαντικά αυτήν την ικανότητα του οργανισμού, με αποτέλεσμα τη συσσώρευση του λίπους. Πείτε ναι, λοιπόν, στις αγαπημένες σας μπριζόλες αλλά προσπαθήστε να μην τις συνδυάζετε με τροφές που περιέχουν άμυλο, όπως για παράδειγμα, μακαρόνια και πατάτες.

Γυμναστείτε

Ξεκινήστε ένα σταθερό πρόγραμμα γυμναστικής και αποφύγετε τα εξοντωτικά προγράμματα λίγο πριν βγείτε στην παραλία! Ιδανικά, προσπαθήστε να συνδυάσετε την αερόβια άσκηση και την προπόνηση με βάρη.

Πείτε όχι στο αλκοόλ

Η λειτουργία του συκωτιού στον οργανισμό μας αφορά στην αποτοξίνωσή του από τοξίνες που «περισσεύουν» και στη ρύθμιση των ορμονών που είναι υπεύθυνες για την καύση του λίπους. Η υπερκατανάλωση του αλκοόλ, λοιπόν, επιβαρύνει σε μεγάλο βαθμό τόσο την υγεία μας όσο και το μεταβολισμό μας.

Τραφείτε υγιεινά

Μια διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, ψάρια, ελαιόλαδο και άπαχο κρέας θα σας βοηθήσει να λαμβάνετε όλα τα θρεπτικά συστατικά και τα «καλά λιπαρά» που χρειάζεται ο οργανισμός σας, ενεργοποιώντας συγχρόνως το μεταβολισμό σας

Πείτε όχι στις εξαντλητικές δίαιτες

Οι ακραίες δίαιτες έχουν ως αποτέλεσμα να χάνετε γρήγορα κιλά αλλά και να τα ξαναπαίρνετε ακόμα γρηγορότερα. Αποφύγετε τέτοιου είδους δίαιτες καθώς τέτοιες αποκλίσεις στη ζυγαριά σας, μόνο σε επιμονή του τοπικού λίπους μπορεί να οδηγήσουν.

Ακολουθήστε τις παραπάνω συμβουλές μας και σύντομα θα φοράτε με άνεση τα εφαρμοστά μπλουζάκια σας!

Πηγή: fthis

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα