Το γιαούρτι μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου του εντέρου

Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε συνδυάσει το γιαούρτι με τα οφέλη που προσφέρει το ασβέστιο που περιέχει, ενώ συχνά το καταναλώνουμε για να χάσουμε βάρος. Τώρα υπάρχει ακόμα ένας λόγος για να το εντάξουμε στη διατροφή μας, κυρίως οι άντρες. Νέα έρευνα δείχνει ότι προστατεύει από τον καρκίνο του εντέρου όπως αναφέρει το medicaldaily.com.

Η νέα μελέτη, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό «Gut», δείχνει ότι η κατανάλωση τουλάχιστον δύο ή περισσότερων μερίδων γιαουρτιού την εβδομάδα μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του εντέρου στους άνδρες κατά 19%, αφού μπορεί να μπλοκάρει την ανάπτυξη αδενώματος.

Η έρευνα κατέληξε στο συγκεκριμένο συμπέρασμα μελετώντας 32.600 άνδρες και 55.743 γυναίκες με διαφορετικά αδενώματα στο σώμα τους.
powered by Rubicon Project

Σύμφωνα με τους ερευνητές τα δύο βακτήρια που βρίσκονται συνήθως στο γιαούρτι -Lactobacillus bulgaricus και Streptococcus thermophilus)- ίσως είναι ικανά να μειώσουν τον αριθμό των καρκινικών ουσιών στο ανθρώπινο έντερο.

Σε ό,τι αφορά το εύρημα ότι το γιαούρτι προστατεύει περισσότερο από τα αδενώματα που αναπτύσσονται στο κόλον, αυτό μπορεί εν μέρει να οφείλεται στη χαμηλότερη οξύτητα (pH) σε αυτό το μέρος του εντέρου, καθιστώντας το πιο φιλόξενο περιβάλλον γι’ αυτά τα βακτήρια.

Στις γυναίκες δεν διαπιστώθηκε η μείωση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου του εντέρου με την κατανάλωση γιαουρτιού.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα