Ουλίτιδα: Η διατροφή που τη μειώνει

Ουλίτιδα: Η διατροφή που τη μειώνει

Μια διατροφή βασισμένη σε τροφές φυτικής προέλευσης μπορεί να αποδειχθεί αποτελεσματική στη μείωση των συμπτωμάτων της ουλίτιδας, σύμφωνα με νέα επιστημονική μελέτη.

Γερμανοί ερευνητές μελέτησαν 30 άτομα με ουλίτιδα. Η σοβαρότητα της ουλίτιδας και τα επίπεδα της οδοντικής πλάκας μετρήθηκαν στη συνέχεια από επαγγελματίες οδοντίατρους.

Οι επιστήμονες χώρισαν στη συνέχεια τυχαία τους συμμετέχοντες σε δύο ομάδες, με τη μία να ακολουθεί αντιφλεγμονώδη διατροφή πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, όσπρια, ξηρούς καρπούς και ψάρια και ελάχιστα τρανς λιπαρά, ζάχαρη, γαλακτοκομικά και άλλες πρωτεΐνες ζωικής προέλευσης.

Έλαβαν επίσης συμπληρώματα βιταμίνης D....

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα