Βιβλιάρια υγείας: Καταργούνται και επίσημα. Πώς γίνεται η ταυτοποίηση

Βιβλιάρια υγείας: Καταργούνται και επίσημα. Πώς γίνεται η ταυτοποίηση

Παρελθόν είναι πλέον τα βιβλιάρια υγείας, καθώς εκδόθηκε σε ΦΕΚ η σχετική υπουργική απόφαση και τίθεται πλέον σε ισχύ από τις 14 Μαρτίου του 2019.

Σε νεότερη ανακοίνωσή του, ο ΕΟΠΥΥ δίνει οδηγίες στους ασφαλισμένους για το πώς θα εισάγονται στα νοσοκομεία.

«Σας ενημερώνουμε ότι τα έντυπα βιβλιάρια υγείας των ασφαλισμένων, των συνταξιούχων και των μελών οικογένειάς τους καταργήθηκαν σύμφωνα με το άρθρο 67 του Ν.4603/2019 (ΦΕΚ 48/Α/14-3-2019).

Η ταυτοποίηση των ασφαλισμένων κατά την εισαγωγή τους σε νοσηλευτικό ίδρυμα, όπως κρατικό νοσοκομείο, ιδιωτική κλινική, Κέντρα Αποκατάστασης, Μονάδες Χρόνιας Αιμοκάθαρασης, θα πιστοποιείται με οποιοδήποτε νομιμοποιητικό δημόσιο έγγραφο (αστυνομική ταυτότητα , διαβατήριο κα)» τονίζει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση του ΕΟΠΥΥ.

Σταδιακά η πιστοποίηση ασφαλιστικής ικανότητας προκειμένου να καλύπτονται οι παροχές σε είδος από τον ΕΟΠΥΥ και οι παροχές σε χρήμα από τον κλάδο κύριας ασφάλισης και λοιπών παροχών του ΕΦΚΑ θα γίνεται με τον Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), ενώ οι δικαιούχοι θα είναι υποχρεωμένοι να έχουν μαζί τους την αστυνομική ταυτότητα προκειμένου να γίνεται ταυτοποίηση των στοιχείων.

Ειδικά για τους ασφαλισμένους οι οποίοι λαμβάνουν φάρμακα υψηλού κόστους, από τα Φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, προβλέπεται η διατήρηση των βιβλιαρίων για την αναγραφή οποιασδήποτε πληροφορίας σχετικής με την παροχή αυτή.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα