Ορίστε γιατί πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά κρεμμύδι

Ορίστε γιατί πρέπει να καταναλώνετε καθημερινά κρεμμύδι

Τα κρεμμύδια είναι πλούσια σε βιταμίνες και άλλα θρεπτικά συστατικά. Γνωρίζατε όμως ότι μπορούν να συμβάλλουν στην πρόληψη της θρόμβωσης, να επιβραδύνουν τη γήρανση των αρτηριών και των αγγείων και να μειώσουν τη χοληστερόλη;

Μπορούν επίσης να βοηθήσουν στη θεραπεία της ακμής, να γίνουν σύμμαχός σας στην προσπάθεια απώλειας βάρους και να βοηθήσουν το δέρμα και τα μαλλιά σας.

Δείτε αναλυτικά τα οφέλη τους:

- Τα κρεμμύδια βελτιώνουν την κυκλοφορία στα άκρα και συνδέονται με μεγαλύτερη δύναμη, αυξημένη ερωτική επιθυμία και καλύτερες σεξουαλικές επιδόσεις στους άνδρες.

- Μπορούν να χρησιμοποιηθούν στους εξωτερικούς χώρους του σπιτιού για την εξουδετέρωση δυσάρεστων οσμών.

- Περιέχουν πολλά αντιοξειδωτικά, τα οποία είναι ευεργετικά για την υγεία και βελτιώνουν μεταξύ άλλων την κυκλοφορία του αίματος.

- Βοηθούν στην αντιμετώπιση της αϋπνίας.

- Περιέχουν αλισίνη ένα ισχυρό αντιοξειδωτικό, το οποίο λειτουργεί ως ισχυρό αντιβιοτικό. Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες του κρεμμυδιού παίζουν σημαντικό ρόλο στη θεραπεία του πόνου του αυτιού.

- Οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές του συμβάλλουν στην απομάκρυνση των τοξινών από το σώμα.

- Ο χυμός κρεμμυδιού σκοτώνει τα βακτήρια και καταπραΰνει τη φαγούρα. Εάν παρατηρήσετε ότι αρχίζει να εμφανίζεται έρπης, φάτε ωμό κρεμμύδι και σκόρδο για να μειώσετε την ένταση των συμπτωμάτων.

- Ανακατέψτε ίσα μέρη χυμού κρεμμυδιού και αλόης και κάντε μασάζ στο τριχωτό του κεφαλιού για να απαλλαγείτε από την πιτυρίδα.

- Τα κρεμμύδια βοηθούν στην απελευθέρωση νερού από τα κύτταρα της επιδερμίδας, καθαρίζουν το αίμα και έχουν θετική επίδραση στο λεμφικό σας σύστημα.

- Περιέχουν κουερσετίνη, η οποία ενισχύει τον μεταβολισμό και βοηθά στην απώλεια βάρους. Για καλύτερα αποτελέσματα, πίνετε τακτικά χυμό κρεμμυδιού.

 

- Εάν έχετε υψηλή αρτηριακή πίεση, η κατανάλωση κρεμμυδιών θα σας βοηθήσει να τη μειώσετε.

 

- Περιέχουν ενώσεις που βοηθούν στη θεραπεία και την πρόληψη της ακμής, ενώ οι αντιφλεγμονώδεις ιδιότητές τους μπορούν να καταπραΰνουν τα μεγάλα πρησμένα σπυράκια.

Πηγή: onmed.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα