Υποθυρεοειδισμός: Τα συμπτώματα που αγνοούμε

Υποθυρεοειδισμός: Τα συμπτώματα που αγνοούμε

Ο υποθυρεοειδισμός αναστατώνει τη φυσιολογική ισορροπία των χημικών αντιδράσεων στο σώμα. Οι γυναίκες, ιδίως όσες είναι άνω των 60 ετών, είναι πιο πιθανό να έχουν υποθυρεοειδισμό.

Σπανίως προκαλεί σπάνια συμπτώματα στα αρχικά στάδια, αλλά, με την πάροδο του χρόνου, μπορεί να προκαλέσει μια σειρά από προβλήματα υγείας, όπως παχυσαρκία, πόνο στις αρθρώσεις, στειρότητα και καρδιοπάθειες.

Γι' αυτό είνα σημαντικό να μπορεί κανείς να εντοπίσει εγαίρως τα πρώιμα εκείνα σημάδια που δείχνουν ότι μπορεί να έχετε πρόβλημα υποθυρεοειδισμού.

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο, καθώς πολλές από αυτές τις “έγκαιρες” προειδοποιήσεις, όπως αύξηση του σωματικού βάρους και η κούραση, είναι συνηθισμένα συμπτώματα.

Υποθυρεοειδισμός: Πρώιμα συμπτώματα

Χρόνια κόπωση

Μικρή αντοχή/ανοχή στο κρύο

Αύξηση σωματικού βάρους

Συχνοί πονοκέφαλοι

Δυσκολία στη συγκέντρωση

Διάφοροι πόνοι στο σώμα

Δυσκοιλιότητα

Ξηρό δέρμα

Μη-κανονική εμμήνος ρύση στις γυναίκες

Η αύξηση του βάρους είναι ένα σημάδι που μπορεί να ερμηνευτεί με δύο τρόπους. Μπορεί να είναι ένα σημάδι υποθυρεοειδισμού, ή μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για υποθυρεοειδισμό.

Έρευνα που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Neurology, έδειξε ότι αν ένα άτομο είναι υπέρβαρο στην παιδική ηλικία, τότε έχει αυξημένες πιθανότητες εκδήλωσης υποθυρεοειδισμού ως ενήλικας, ειδικά στις γυναίκες.

 

Πηγή: iatropedia.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα