Ποια τροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της θρόμβωσης;

Ποια τροφή μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο της θρόμβωσης;

Χαμηλότερη δραστηριότητα αιμοπεταλίων, γεγονός που μειώνει τον κίνδυνο πήξης του αίματος και το σχηματισμό θρόμβων είχαν όσοι έτρωγαν ελαιόλαδο τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα, σύμφωνα με νέα μελέτη.

Η προκαταρκτική αυτή μελέτη παρουσιάστηκε στο επιστημονικό συνέδριο «Epidemiology and Prevention – Lifestyle and Cardiometabolic Health Scientific Sessions 2019» της Αμερικανικής Καρδιολογικής Εταιρείας.

«Τα αιμοπετάλια είναι κλάσματα κυττάρων αίματος που συγκολλούνται μεταξύ τους και σχηματίζουν συστάδες και θρόμβους όταν ενεργοποιούνται. Συμβάλλουν στη συσσώρευση πλάκας στις αρτηρίες....

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα