Τελικά κάθε πότε πρέπει να λούζομαι;

Τελικά κάθε πότε πρέπει να λούζομαι;

Αν έχετε ρωτήσει ποτέ τις φίλες σας κάθε πότε λούζουν τα μαλλιά τους, πιθανότατα σας έχουν εκπλήξει οι απαντήσεις τους. Κάποιες γυναίκες λούζονται καθημερινά, κάποιες 2-3 φορές την εβδομάδα και κάποιες μία φορά την εβδομάδα.

Το λούσιμο των μαλλιών είναι περίπλοκο. Αν λούζεστε λιγότερο συχνά, δείχνετε σαν να σας έχουν ρίξει λάδι στο κεφάλι. Αν λούζεστε πιο συχνά, δείχνετε σαν να σας διαπέρασε ηλεκτρικό ρεύμα. Το να βρείτε τη μέση λύση μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη διαδικασία.

Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που καθορίζουν το πόσο συχνά πρέπει να λούζεστε. Ο τύπος και η ποιότητα της τρίχας σας, η λιπαρότητα του δέρματος της κεφαλής σας, ο τρόπος ζωής σας, η φυσική σας δραστηριότητα και η χρήση προϊόντων styling επηρεάζουν την ανάγκη σας για λούσιμο.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονται ή/και ιδρώνουν μέσα στην ημέρα τους, καλό είναι να λούζονται καθημερινά, ενώ οι άνθρωποι που έχουν μαλλιά με όγκο και ξηρό δέρμα μπορούν να παραλείψουν το λούσιμο για μερικές ημέρες.

Στην πραγματικότητα, όταν λούζετε τα μαλλιά σας λιγότερο συχνά, «μαθαίνετε» το δέρμα της κεφαλής σας να παράγει λιγότερο σμήγμα και κατ’ επέκταση δε χρειάζεστε το καθημερινό λούσιμο. Για κάποιους ανθρώπους, το να περιορίσουν το συχνό λούσιμο είναι το κλειδί για να σταματήσουν τα μαλλιά τους να εκκρίνουν υπερβολικό σμήγμα.

Δεν υπάρχει, λοιπόν, ένας συγκεκριμένος κανόνας σχετικά με το κάθε πότε πρέπει να λούζεστε. Καλό είναι να λούζεστε όταν οι ρίζες των μαλλιών σας αρχίζουν να δείχνουν λιπαρές.

Αν έχετε λιπαρές ρίζες, δοκιμάστε ένα εξειδικευμένο σαμπουάν, το οποίο μπορεί να περιορίσει την ανεπιθύμητη λιπαρότητα και να βελτιώσει την ποιότητα της τρίχας σας.

Μια έξυπνη λύση για τις γυναίκες με λιπαρά μαλλιά, είναι η χρήση του dry shampoo. Έτσι, θα μπορέσετε να αποφύγετε το καθημερινό λούσιμο!

in

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα