Τι είπε ο τραγουδιστής των Iron Maiden για τον στοματικό καρκίνο και τον HPV

Ο τραγουδιστής των Iron Maiden, ο οποίος είχε αναπτύξει παλιότερα όγκο σε μέγεθος σαν μπαλάκι του γκολφ στη γλώσσα του και έναν ακόμα σε λεμφαδένα στη δεξιά πλευρά του λαιμού του, δήλωσε στο παρελθόν ότι μπορεί να προκλήθηκε από τον σεξουαλικά μεταδιδόμενο ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV).

Ο Dickinson, ο οποίος τον Μάιο του 2015 μετά από ακτινοβολίες και εννέα εβδομάδες χημειοθεραπείας άκουσε από τους γιατρούς του ότι έχει απαλλαγεί πλέον οριστικά από τον εν λόγω καρκίνο, δεν συνέδεσε ποτέ απευθείας τον δικό του καρκίνο με το στοματικό σεξ, αλλά επισήμανε ότι ο ιός HPV θεωρείται κάτι σαν “κοινωνικό κακό”, με αποτέλεσμα πολλοί άνθρωποι να αισθάνονται άβολα να μιλήσουν για τα Σεξουαλικά Μεταδιδόμενα Νοσήματα (ΣΜΝ) και το στοματικό σεξ.

"Είναι χαζό το ότι εξακολουθεί να υπάρχει ένα τέτοιο κοινωνικό στίγμα γι 'αυτό", δήλωσε ο Dickinson στο Syöpäjärjestöt της Φινλανδίας σε μια νέα συνέντευξη (σ.σ. δείτε το βίντεο παρακάτω). "Επειδή αν κάποιος σας ρωτούσε, 'Τι καρκίνο έχεις;' αν απαντήσεις 'Έχω καρκίνωμα πλακωδών κυττάρων', τότε η αντίδραση των άλλων είναι 'Ω, τι είναι αυτό;' και εσύ λες 'Είναι ο καρκίνος του τραχήλου της μήτρας'... 'Α, είναι το ίδιο πράγμα'... 'Ναι. Απλά έχω καρκίνο του τραχήλου της μήτρας στον λαιμό'... Ορίστε. Πολύ απλά όλα τα κύτταρα είναι τα ίδια".

Συνέχισε ο ίδιος: "Εάν μια γυναίκα πάσχει τώρα από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας, κανείς δεν θα της πάει να της πει 'Να! Είναι επειδή είσαι γυναίκα και είσαι κακός άνθρωπος', ή 'Ήσουν... άτακτη έτσι;' ή 'Κάνεις σεξ,ε;' Είναι κάτι που οι άνθρωποι κάνουν, αλλιώς η ανθρώπινη φυλή θα εξαφανιζόταν, οπότε είναι κάπως υποκριτικό από πλευράς ορισμένων ΜΜΕ να το σχολιάζουν διαρκώς. Κάνουν σαν κομπλεξικά σχολιαρόπαιδα. Είναι πιθανό ότι το 80% της ανθρώπινης φυλής έχει εκτεθεί στον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων και αυτό που όλοι πρέπει να κάνουμε είναι να δούμε πώς μπορούμε να ανακαλύψουμε περισσότερα αναφορικά με το γιατί εξαρχής αυτός ο ιός μπορεί να προκαλέσει καρκίνο σε μερικούς ανθρώπους και όχι σε άλλους. Διότι στους άντρες άνω των 40 μοιάζει να υπάρχει ξαφνικά μια επιδημία. Και να αναλογιστούμε και γιατί δεν υπάρχει κανένας έλεγχος στους άνδρες, είναι μια απλή και εύκολη δοκιμασία, όπως και το τεστ Παπ στις γυναίκες”.

Σύμφωνα με τον Bruce Dickinson, ο καρκίνος στον λαιμό έχει υψηλό ποσοστό επιβίωσης και εκείνοι που διαγιγνώσκονται μπορούν να κάνουν θεραπεία για να παρατείνουν τη ζωή τους και να επιβραδύνουν την εξέλιξη της νόσου.

"Σχεδόν το 100% των καρκίνων του λαιμού σε άντρες άνω των 40 ετών είναι από τον ιό HPV. Τα καλά νέα είναι ότι είναι θεραπεύσιμος καρκίνος. Είναι μια διαφορετική ασθένεια από σχεδόν οποιοδήποτε άλλο είδος καρκίνου του λαιμού ή ακόμα και από οποιοδήποτε άλλο είδος καρκίνου γενικότερα. Είναι πραγματικά κάτι πολύ συγκεκριμένο. Τα κακά νέα είναι πως μέχρι να γίνει η διάγνωση, μπορεί ο καρκίνος να έχει φτάσει στο 3ο στάδιο και να πάτε στο γιατρό απλά και μόνο επειδή βλέπετε πλέον έναν όγκο στους λεμφαδένες σας, οπότε έχει ήδη εξαπλωθεί λίγο, αλλά αυτό είναι κάτι που συμβαίνει σχεδόν σε όλους τους άντρες”.

Συνέχισε: "Αρχικά το έψαξα στο Google και έκανα "Θεέ μου! Είμαι στο στάδιο 3! Το επόμενο είναι το στάδιο 4 και το επόμενο στάδιο είναι το... φέρετρο! Αλλά ο ογκολόγος μου, με ηρέμησε λέγοντάς μου: 'Ηρέμησε, αυτά είναι απλά ένας επιστημονικός τρόπος ταξινόμησης των καρκίνων. Ειλικρινά, είναι καλύτερα το 3ο στάδιο του δικού σου καρκίνου, παρά το 1ο στάδιο του καρκίνου του πνεύμονα'. Και εγώ έκανα 'Ω, εντάξει τότε'. Γενικά θέλω να πω, ο πατέρας μου πέθανε από καρκίνο του πνεύμονα, και δεν ήταν πολύ ευχάριστο τις τελευταίες μέρες του, αν και ήταν ακόμα όρθιος κι ενεργός μέχρι τις τελευταίες δύο ή τρεις ημέρες. Οι πρόοδοι τώρα, ιδιαίτερα σε κάτι σαν τον καρκίνο, είναι απίστευτες όσον αφορά τις γονιδιακές θεραπείες και τις συγκεκριμένες θεραπείες. Νομίζω ότι μέσα στα επόμενα πέντε έως δέκα χρόνια οι πρόοδοι αυτοί θα είναι τεράστιες και για εκείνους τους δύσκολους, για την αντιμετώπισή τους, καρκίνους”.

    Μετάφραση/απόδοση από Iatropedia.gr με πληροφορίες από το http://www.blabbermouth.net

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα