Νέο κρούσμα Μηνιγγίτιδας Β. Το 2ο για τον Νοέμβριο

Νέο κρούσμα Μηνιγγίτιδας Β. Το 2ο για τον Νοέμβριο

Ένα νέο περιστατικό Μηνιγγίτιδας Β καταγράφηκε σε βρέφος στην περιοχή του Νέου Ηρακλείου, μόλις λίγες ημέρες μετά το κρούσμα Μηνιγγίτιδας Β σε τετράχρονο αγοράκι από τη Νίκαια στις αρχές του μήνα.

Το πιο πρόσφατο κρούσμα της νόσου είναι ένα κοριτσάκι 13 μηνών, το οποίο νοσηλεύεται από τις αρχές της εβδομάδας στο Παιδιατρικό Κέντρο Αθηνών με Μηνιγγίτιδα Τύπου Β. Το παιδί , το οποίο δεν είχε εμβολιαστεί ενάντια της συγκεκριμένης νόσου, έχει διαφύγει πλέον διαφύγει τον άμεσο κίνδυνο για τη ζωή του.

Υπενθυμίζουμε ότι από την αρχή της χρονιάς έχουν καταγραφεί περιστατικά Μηνιγγίτιδας σε όλη την χώρα, σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Κρήτη, Κομοτηνή, Βέροια, Τρίπολη και Ρόδο. Η Μηνιγγίτιδα Β είναι μία από τις πλέον επικίνδυνες νόσους, καθώς εξελίσσεται ραγδαία, εντός 24 ωρών, και μπορεί να προκαλέσει ισόβιες σωματικές και νοητικές αναπηρίες ή ακόμα και τον θάνατο εάν δεν διαγνωσθεί εγκαίρως, ενώ χαρακτηρίζεται ύπουλη καθώς εκδηλώνεται με συμπτώματα που μοιάζουν με αυτά μιας απλής ίωσης, με αποτέλεσμα να μπερδεύει  τους γονείς.

Ο μοναδικός τρόπος για την αποτελεσματική και ασφαλή πρόληψη της Μηνιγγίτιδας Β, είναι η έγκαιρη έναρξη και ολοκλήρωση του εμβολιασμού των παιδιών, ο οποίος δύναται να ξεκινήσει από την ηλικία των 2 μηνών και άνω.

iatropedia

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα