Σε περίπτωση που τα επίπεδα του σιδήρου στον οργανισμό σας είναι χαμηλά, κάποιοι διατροφολόγοι, ακόμη και γιατροί, σας συστήνουν να καταναλώνετε κόκκινο κρέας.
Ωστόσο, στην περίπτωση αυτή αγνοούν ή χειρότερα αδιαφορούν για τις νοσηρές συνέπειες του αιμικού σιδήρου στην υγεία μας. Εμείς σήμερα θα καταρρίψουμε αυτόν και έναν ακόμη μύθο.
Μύθος νούμερο 1: Το κρέας αποτελεί καλύτερη πηγή σιδήρου από τα φυτά
Όχι! Αποτελεί πιο απορροφήσιμη πηγή σιδήρου, όχι όμως καλύτερη, αντιθέτως, αποτελεί ανθυγιεινή πηγή σιδήρου.
Πόσο σίδηρο χρειαζόμαστε;
Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ