Γαλακτοκομικά: Τελικά βλάπτουν την καρδιά;

Η συχνή κατανάλωση γαλακτοκομικών προϊόντων έχει συνδεθεί εδώ και αρκετές δεκαετίες με τον κίνδυνο πρόωρου θανάτου, κυρίως λόγω στεφανιαίας νόσου, εγκεφαλοαγγειακής νόσου και καρκίνου. Αυτή η αρνητική επίδραση των γαλακτοκομικών θεωρείται ότι πηγάζει από τη μεγάλη περιεκτικότητα των προϊόντων αυτών σε βλαβερά κορεσμένα λιπαρά.

Ωστόσο, τα ερευνητικά τεκμήρια που υποστηρίζουν αυτή τη θεωρία δεν φαίνεται να επαρκούν ώστε να ειπωθεί ότι τελικά τα γαλακτοκομικά δεν είναι ωφέλιμα για την υγεία και επομένως πρέπει να αποφεύγονται.

Διαβάστε τη συνέχεια στο Ourlife

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα