Σήψη: Πιο συχνή από έμφραγμα και πιο θανατηφόρα από κάθε καρκίνο

Η 13η Σεπτεμβρίου έχει θεσπιστεί ως Παγκόσμια Ημέρα κατά της Σήψης. Η σήψη είναι περισσότερο κοινή από ό,τι νομίζουν οι περισσότεροι και, δυστυχώς, αποδεικνύεται πολύ συχνά και θανατηφόρα. Παραμένει η κύρια αιτία θανάτου από λοίμωξη, παρά τις προόδους της σύγχρονης ιατρικής, όπως εμβόλια, αντιβιοτικά και εντατική φροντίδα.

Η σήψη είναι ένα παγκόσμιο πρόβλημα υγείας. Είναι πιο συχνή από καρδιακή προσβολή και κοστίζει περισσότερες ανθρώπινες ζωές από κάθε καρκίνο. Παρόλα αυτά, ακόμη και στις πιο αναπτυγμένες χώρες, λιγότερο από το ήμισυ του ενήλικου πληθυσμού γνωρίζουν τα απαραίτητα για την σήψη. Στις λιγότερο ανεπτυγμένες χώρες, η σήψη παραμένει η κύρια αιτία θανάτου!

Περισσότερο γνωστή ως “δηλητηρίαση αίματος”, η σήψη είναι μια απειλητική για τη ζωή ιατρική κατάσταση που προκύπτει όταν η προσπάθεια του σώματος να καταπολεμήσει μια λοίμωξη κάνει το ανοσοποιητικό σύστημα να βλάπτει τους ιστούς και τα όργανα......

Ο “κύκλος θανάτου” στην σήψη: 1) Κάποιου είδους μόλυνση προσβάλλει τον οργανισμό. 2) Βακτήρια εισέρχονται στο αίμα. 3) Τα αιμοφόρα αγγεία διαρρέουν τα βακτήρια. 4) Πολλαπλή δυσλειτουργία οργάνων. 5) ΘΑΝΑΤΟΣ.

 

Διαβάστε εδω αναλυτικά

 

 

 

 

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Υγεία

-
Σχολιάστε το άρθρο: