Καλή χοληστερόλη: Πότε γίνεται επικίνδυνη

Τα υψηλά επίπεδα της HDL γνωστής και ως «καλής» χοληστερόλης έχουν συνδεθεί με καλύτερη υγεία.

Μελέτη του Πανεπιστημίου της Κοπεγχάγης έδειξε ωστόσο ότι τα πολύ αυξημένα επίπεδα καλής χοληστερόλης μπορεί να γίνουν επιζήμια, αυξάνοντας τον κίνδυνο θνησιμότητας.

Για τις ανάγκες της έρευνας, οι ειδικοί ανέλυσαν στοιχεία 116.000 ανθρώπων, οι οποίοι παρακολουθήθηκαν για περίπου 6 χρόνια. Από αυτούς πάνω από 10.500 πέθαναν στη διάρκεια της μελέτης.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι όσοι είχαν πολύ υψηλά επίπεδα «καλής» χοληστερόλης είχαν υψηλότερο ποσοστό θνησιμότητας ..

 

Διαβάστε αναλυτικά ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα