Αυτός είναι ο λόγος που φτερνιζόμαστε όταν μυρίζουμε πιπέρι

Ποιος είπε, ότι οι αλλεργίες της άνοιξης και του φθινοπώρου, είναι οι μόνες αιτίες που προκαλούν δάκρυα στα μάτια και πολύ έντονο φτέρνισμα; Υπάρχουν φορές που η επαφή σας με μια τροφή ενδέχεται να έχει τα ίδια δυσάρεστα κι ενοχλητικά αποτελέσματα και παρακάτω θα βρείτε μια από αυτές.

Το πιπέρι ανήκει στην κατηγορία των καυτερών μπαχαρικών που κατέχουν εξέχουσα θέση στη μαγειρική, αλλά πέρα από την ιδιαίτερη νοστιμιά και το άρωμα που προσθέτει στις συνταγές, πολλοί είναι εκείνοι που πιστεύουν στις ευεργετικές του ιδιότητες.

Μεταξύ άλλων είναι αποτοξινωτικό, δρα κατά της δυσφορίας στο στομάχι, μπορεί να λειτουργήσει κατά του άγχους,έχει αντικαρκινικές ιδιότητες, δρα ενάντια στις βακτηριακές λοιμώξεις που μπορεί να ταλαιπωρούν τον οργανισμό, ενισχύει την απώλεια βάρους και καταπολεμά το βήχα όταν κανείς αντιμετωπίζει ένα κρυολόγημα.

Παρόλα αυτά, όπως θα έχετε παρατηρήσει, ο οργανισμός συχνά αντιδρά όταν έρχεται σε επαφή με το συγκεκριμένο μπαχαρικό, με αποτέλεσμα να φτερνίζεστε και μάλιστα επίμονα.

Πώς εξηγείται άραγε αυτή η αντίδραση, όταν δεν πρόκειται για κάποια αλλεργία;

Διαβάστε ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα