Προσοχή! Μην κάνετε ποτέ αυτό το λάθος με τους σπόρους chia

Υπάρχει καλός λόγος που οι σπόροι κία (chia) είναι στο στόμα κάθε διατροφολόγου αυτές τις μέρες. Αυτοί οι μικροσκοπικοί σπόροι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, ασβέστιο, αντιοξειδωτικά και ωμέγα-3 λιπαρά οξέα.

Αλλά υπάρχει ο σωστός και ο λάθος τρόπος για να καταναλώσετε τους “μαγικούς” σπόρους από το φυτό chia...

Πριν από καιρό έγινε γνωστή η περίπτωση ενός άντρα που αντιμετώπισε έντονη δυσφαγία (δυσκολία στην κατάποση) αφότου έφαγε μια κουταλιά της σούπας από ξηρούς σπόρους chia και τις κατάπιε μαζί με νερό “για να κατέβουν” εύκολα στο στομάχι.

Διαβάστε περισσότερα στο Ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα