Αυτή είναι η εύκολη λύση για να μην τσιμπολογάμε

Αν νοιώθετε πως πεινάτε όλη την ώρα και σκέφτεστε το φαγητό ακόμα και όταν δεν θέλετε να φάτε, υπάρχει εξήγηση (αλλά και λύση). Σύμφωνα με μια μελέτη που διεξήχθη στο εργαστήριο Cornell Lab και Brand, περνώντας το χρόνο σας σε μια ακατάστατη και χαοτική κουζίνα μπορεί να σας κάνει να διπλασιάσετε την ποσότητα των θερμίδων που καταναλώνετε!

Οι ερευνητές χώρισαν 98 γυναίκες σε δύο ομάδες. Μια ομάδα ζητήθηκε να γράψω για το πώς ένιωθε όταν η ζωή της ήταν «ελεγχόμενη» χωρίς σκαμπανεβάσματα και η άλλη ομάδα όταν η ζωή της ήταν εκτός ελέγχου. Στη συνέχεια, η μία ομάδα έπρεπε να περιμένει σε μια ακατάστατη και θορυβώδη κουζίνα γεμάτη εφημερίδες και βρώμικα πιάτα. Η άλλη ομάδα, περίμενε σε μια καθαρή και ήσυχη κουζίνα. Μπολ με μπισκότα, κράκερ και καρότα ήταν διαθέσιμα και στις δύο κουζίνες. Σε μόλις 10 λεπτά, οι γυναίκες που έγραψαν ότι ένοιωθαν «εκτός ελέγχου» και ήταν στην άστατη κουζίνα, έτρωγαν 53 περισσότερες θερμίδες από τις γυναίκες που ήταν στην καθαρή κουζίνα.

«Το να είσαι σε ένα χαοτικό περιβάλλον και να μην αισθάνεσαι καλά, δεν βοηθάει στην τήρηση μιας δίαιτας», ανάφερε ο Lenny Vartanian, PhD., επικεφαλής της μελέτης που δημοσιεύτηκε στο Environment and Behavior.

Η ομάδα που έγραψε για το αίσθημα του ελέγχου έτρωγε περίπου 100 λιγότερες θερμίδες στην χαοτική κουζίνα. Εκείνο λοιπόν που προτείνουν οι ερευνητές, είναι να τρώτε μικρά και συχνά γεύματα και να φροντίζετε να είναι η κουζίνα σας καθαρή και τακτοποιημένη. Λειτουργεί «αποτρεπτικά» από το να θέλετε να τρώτε συνεχώς. Εμείς από την πλευρά μας, να προσθέσουμε, ότι η δίαιτα είναι θέμα –και- ψυχολογίας. Αν δεν αισθάνεστε έτοιμη να την ξεκινήσετε μην πιέζετε τον εαυτό σας. Προσπαθήστε να μην έχετε πολλούς διατροφικούς πειρασμούς στο σπίτι σας, και ειδικά τώρα που ανοίγει ο καιρός μπορείτε να αυξήσετε τις σαλάτες και τα ελαφρά γεύματα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα