Οι τροφές που μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο

Η στιγμή που το στομάχι αρχίζει να γουργουρίζει έντονα, δύσκολα αγνοείται... κι εκεί κάπου ξεκινάει μια διαδρομή προς το ψυγείο ή τα ντουλάπια της κουζίνας...

Η παγίδα είναι ότι κάποιες τροφές μας κάνουν να πεινάμε περισσότερο από πριν, ακόμη κι αν το στομάχι μας είναι «γεμάτο»:

Λευκό ψωμί: Το λευκό αλεύρι που χρησιμοποιείται για την παρασκευή άσπρου ψωμιού έχει απογυμνωθεί από το εξωτερικό κέλυφός του (το πίτουρο), με αποτέλεσμα να «χάνονται» οι ίνες του σιταριού, που μπορούν να σας χορτάσουν. Επιπλέον, αυξάνει τα επίπεδα της ινσουλίνης στο αίμα. Σε μια πρόσφατη έρευνα που έγινε στην Ισπανία, οι ερευνητές παρακολούθησαν τις διατροφικές συνήθειες και το βάρος περισσοτέρων από 9.000 ανθρώπους και διαπίστωσαν ότι εκείνοι που έτρωγαν δύο ή περισσότερες μερίδες από άσπρο ψωμί την ημέρα είχαν 40% περισσότερες πιθανότητες να γίνουν υπέρβαροι ή παχύσαρκοι σε μια περίοδο πέντε ετών, σε σύγκριση με σε εκείνους που έτρωγαν λιγότερη ποσότητα.

Διαβάστε περισσότερα στο Ourlife

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα