Καρκίνος στο συκώτι: Μειώστε τον κίνδυνο με καφέ!

Όχι ότι χρειάζεται να βρούμε και πολλές δικαιολογίες για να πίνουμε περισσότερο καφέ, αλλά σε κάθε περίπτωση καλό είναι να ξέρουμε με ποιους τρόπους μας ωφελεί το απολαυστικό ρόφημα!

Μια νέα μεγάλη έρευνα που πραγματοποιήθηκε από επιστήμονες στη Βρετανία, συγκεκριμένα από το Πανεπιστήμιο του Σαουθάμπτον και το Πανεπιστήμιο του Εδιμβούργου, δείχνει ότι η κατανάλωση καφέ –ακόμη και ντεκαφεϊνέ– προστατεύει από την ανάπτυξη καρκίνου στο συκώτι.

Οι επιστήμονες ανέλυσαν στοιχεία από 26 παλαιότερες μελέτες, σε συνολικό δείγμα 2,25 εκατομμυρίων ανθρώπων, και διαπίστωσαν ότι τα άτομα που πίνουν συστηματικά καφέ είναι λιγότερο πιθανό να εμφανίσουν ηπατοκυτταρικό καρκίνο, τη συνηθέστερη μορφή καρκίνου στο συκώτι.

Διαβάστε περισσότερα στο Ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα