Ανοίγει ο δρόμος από το υπουργείο Υγείας για την ιατρική χρήση κάνναβης

Κοινή Υπουργική Απόφαση για τη νόμιμη συνταγογράφηση και κυκλοφορία φαρμακευτικών σκευασμάτων με εκχύλισμα κάνναβης προανήγγειλε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός.

Η ΚΥΑ θα εκδοθεί από το Υπουργείο Υγείας και Δικαιοσύνης, όπως ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, είπε κατά την ενημέρωση της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής σχετικά με τα πεπραγμένα του ΟΚΑΝΑ.

Ο υπουργός Υγείας, Ανδρέας Ξανθός, ανέφερε πως υπάρχει η πολιτική βούληση να προχωρήσει στην αλλαγή του πίνακα του ΟΗΕ με την κατάταξη ουσιών, κάτι που θα δώσει την δυνατότητα και στη χώρα, ώστε να προχωρήσει η νόμιμη συνταγογράφηση και κυκλοφορία φαρμακευτικών σκευασμάτων που περιλαμβάνουν εκχυλίσματα κάναβης. Μάλιστα σημείωσε ότι για την αποτελεσματικότητα της φαρμακευτικής κάνναβης σε συγκεκριμένες κατηγορίες παθήσεων αυτή επιβεβαιώνεται και στο επιστημονικό πόρισμα της Επιτροπής με επικεφαλής τον πρόεδρο του ΕΟΦ, η οποία έχει μελετήσει το ζήτημα.

Ο κ. Ανδρέας Ξανθός υπογράμμισε πως το τοπίο δεν πρέπει να είναι παράνομο, θολό και άτυπο και για αυτό θα προχωρήσουμε γρήγορα στην εξασφάλιση της δυνατότητας πρόσβασης των ασθενών που έχουν ανάγκη τα συγκεκριμένα φαρμακευτικά σκευάσματα. Ο υπουργός, επίσης, είπε πως αν χρειαστεί θα φέρει στην Βουλή και την όποια αναγκαία νομοθετική ρύθμιση σχετικά με την -υπό όρους- και έλεγχο διάθεσης χώρων για την παραγωγή φαρμακευτικής κάνναβης.

 

Newsit

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα