Είναι επίσημο: Η yoga καταπολεμά την κατάθλιψη, σύμφωνα με την επιστήμη

Όχι πως δεν είχες ξανακούσει ότι η yoga έχει πολλές ευεργετικές ιδιότητες σε νου και σώμα, αλλά να, πλέον έχεις και τα διαπιστευτήρια πως ο συγκεκριμένος τρόπος άσκησης μπορεί και ενισχύει σε τέτοιο βαθμό την ψυχολογία, που καταπολεμά ακόμα και την κατάθλιψη.

Αυτό, τουλάχιστον, συμπεραίνει μία νέα έρευνα από το πανεπιστήμιο της Βοστόνης, η οποία καταλήγει πως η εξάσκηση στη yoga το λιγότερο δύο φορές την εβδομάδα βοηθά στην καταπολέμηση της κατάθλιψης, κυρίως χάρη στις βαθιές εισπνοές που χρειάζεται να παίρνεις κατά τη διάρκεια.

Η έρευνα δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα "Journal of Alternative and Complementary Medicine" και έλαβαν μέρος σε αυτή 30 άνθρωποι από 18 έως 64 ετών με διαγνωσμένη κλινική κατάθλιψη, οι οποίοι είτε δεν έπαιρναν κανενός είδους αγωγή είτε λάμβαναν μια συγκεκριμένη δόση αντικαταθλιπτικών για τουλάχιστον 3 μήνες. Οι μισοί από τους συμμετέχοντες παρακολουθούσαν Iyengar yoga τρεις φορές την εβδομάδα και τέσσερα 30λεπτα σετ στο σπίτι κάθε εβδομάδα, ενώ οι άλλοι μισοί παρακολουθούσαν δύο ομαδικά μαθήματα την εβδομάδα και τρία ατομικά στο σπίτι κάθε εβδομάδα.

Μετά από τρεις μήνες, οι περισσότεροι συμμετέχοντες και των δύο γκρουπ κατάφεραν και μείωσαν τα ποσοστά τους σε ένα ερωτηματολόγιο απευθυνόμενο σε καταθλιπτικούς ανθρώπους κατά 50%, ενώ ακόμα πιο αξιομνημόνευτο είναι το γεγονός ότι εκείνοι που έκαναν περισσότερα μαθήματα yoga την εβδομάδα σημείωσαν και την περισσότερη μείωση στα συγκεκριμένα ποσοστά.

ladylike

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα