Πως να σταματήσετε τις επιδρομές στο ψυγείο

Για ποιο λόγο τα βράδια ανοίγουμε με το παραμικρό το ψυγείο; Γιατί είμαστε έτοιμες να φάμε οτιδήποτε πέσει στο βλέμμα μας εκείνη τη στιγμή; Ποια είναι τα αίτια και πως μπορούμε να το καταπολεμήσουμε;

ΤΑ ΑΙΤΙΑ

Το Σύνδρομο της Νυχτερινής Πρόσληψης Τροφής χαρακτηρίζεται από τη μικρή ή ανεπαρκή κατανάλωση τροφής στο πρώτο μισό της ημέρας και την υπερκατανάλωση τις βραδινές ώρες. Η πρόσληψη ενέργειας κατά τη διάρκεια της ημέρας ανέρχεται στο 40%, ενώ το βράδυ το άτομο που αντιμετωπίζει αυτό το πρόβλημα καταναλώνει το υπόλοιπο 60% της ενέργειας, με συχνές διακοπές του ύπνου.

Αυτό το σύνδρομο, όπως αναφέραμε, συχνά συσχετίζεται με τις διαταραχές του ύπνου καθώς και με την άσχημη ψυχολογική κατάσταση. Η λατρεία των "night eaters" είναι οι υδατάνθρακες, ένα είδος τροφής που στέλνει μήνυμα στους νευροδιαβήτες του εγκεφάλου για να προκαλέσουν το αίσθημα της ευχαρίστησης. Όλη αυτή η διαδικασία πολλές φορές υποδηλώνει ότι η νυχτερινή επιδρομή στην κουζίνα είναι μια ασυνείδητη προσπάθεια, για να αποκαταστήσουν την κακή ψυχολογία τους.

ΠΩΣ ΝΑ ΤΟ ΚΑΤΑΠΟΛΕΜΗΣΕΙΣ

Καταρχήν, προσπάθησε να φτιάξεις τη διατροφή σου, να καταναλώνεις μικρά και συχνά γεύματα και να πίνεις πολύ νερό. Επιπλέον, μπορεί να σου ακουστεί σκληρό, αλλά ήρθε η ώρα να πετάξεις από το ψυγείο και τα ντουλάπια όλες τις γλυκές και αλμυρές ατασθαλίες που θα αποσυντονίζουν το στόχο σου. Προμηθεύσου με ρυζογκοφρέτες, μέλι και μπάρες δημητριακών που θα καταλαγιάσουν τη γλυκιά σου επιθυμία τις βραδινές ώρες.

tlife

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα