Τι πρέπει να γνωρίζεις για το γυναικείο στήθος και το τρέξιμο

Μερικές φορές το μεγάλο μέγεθος μπορεί να έχει αυξημένο βάρος. Το στήθος δεν υποστηρίζεται από μυς για να το σταθεροποιούν. Συνήθως κινείται αρκετά και πολλές φορές πονάει. Οι πόνοι μπορούν να φτάσουν μέχρι και την πλάτη. Η κίνηση του στήθους μοιάζει με "8" και βασικά μπορεί να κινηθεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση, περισσότερο "πάνω-κάτω" αλλά και αρκετά "δεξιά-αριστερά". Όπως και να έχει η χρήση ειδικού σουτιέν για τρέξιμο είναι απαραίτητη σε κάθε σας εξόρμηση. Προτιμήστε αυτό που έχει την καλύτερη εφαρμογή και την περισσότερη υποστήριξη. Θα πρέπει να εφαρμόζει τέλεια χωρίς να σας ενοχλεί έτσι ώστε να τρέχετε με άνεση. Ο ρύθμος δεν παίζει ρόλο. Με όποια ταχύτητα και να τρέχετε το στήθος κουνιέται. Σε αργό ρυθμό μπορεί να κουνιέται και περισσότερο. Μην πιστέψετε πως σε ένα "αργό" ρυθμό δεν πρέπει να φορέσετε σουτιέν.

Μερικές κοπέλες θεωρούν πως με το τρέξιμο θα μικρύνει το στήθος τους, αλλά αυτό είναι κάτι που δεν ισχύει. Γενικά όταν μια γυναίκα αθλείται συστηματικά και έχει καλή διατροφή το σωματικό λίπος μειώνεται οπότε μπορεί το στήθος σας να φανεί μικρότερο αλλά στην ουσία είναι το οπτικό αποτέλεσμα της μείωσης του συνολικού λίπους στο σώμα σας. Αυτό που δεν πρέπει να παραμελήσετε είναι οι πόνοι. Γυναίκες με μεγαλύτερο στήθος μπορεί να δυσκολευτούν να βρουν καλό μπουστάκι τρεξίματος. Το γυναικείο στήθος είναι ευαίσθητο και ο πόνος μπορεί να είναι πολύ έντονος. Συνήθως πλησιάζοντας τις ημέρες της περιόδου ο πόνος μπορεί να αυξηθεί. Σε γυναίκες με μικρό στήθος ο πόνος δεν είναι τόσο έντονος και εάν διαπιστωθεί καλύτερα να επισκεφθείτε κάποιον ειδικό για έναν τυπικό έλεγχο.

Η άνεση στο ντύσιμο και στο μπουστάκι που χρησιμοποιείτε παίζει μεγάλο ρόλο. Το να μην νίωθετε άνετα μπορεί να σας αποτρέψει από το να έχετε όρεξη για περισσότερη προπόνηση. Επίσης εκτός από το τρέξιμο, η καλή υποστήριξη και άνετη εφαρμογή θα σας βοηθήσει στο γυμναστήριο, spinning, aerobic, κλπ. Όπως και να έχει το τρέξιμο επιδρά ευεργετικά στον καρκίνο του στήθους. Οι γυναίκες που κάνουν τρέξιμο έχουν μικρότερο ποσοστό εμφάνισης καρκίνου του μαστού. Εκτός από βελτίωση φυσικής κατάστασης και ένα καλίγραμμο σώμα το τρέξιμο κάνει καλό στην υγεία και την ψυχολογία σας. Η τεχνολογία στα μπουστάκια τρεξίματος γίνεται όλο και καλύτερη ενώ παράλληλα οι στυλιστικές επιλογές είναι ανεξάντλητες.

Τα αθλητικά σουτιέν είναι από μόνα τους ελκυστικά όποια απόσταση και να τρέχετε. Βγείτε για τρέξιμο - με ένα καλό σουτιέν.

qubo.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα