Τι αποκαλύπτει το χρώμα των ματιών για τον πόνο και τη ζήλια

Την πιθανή σχέση του χρώματος των ματιών και του πόνου σε υγιείς γυναίκες μετά τον τοκετό, εξέτασε μία έρευνα του τμήματος Αναισθησιολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Πίτσμπουργκ.


Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι οι γυναίκες με σκούρα μάτια είχαν περισσότερο άγχος και αυξημένες διαταραχές ύπνου σε σχέση με τις γυναίκες με ανοιχτόχρωμα μάτια. Επιπλέον, οι γυναίκες με σκούρα μάτια είχαν την τάση να εκδηλώνουν περισσότερο πόνο και κατά την ανάπαυση και κατά την κίνηση μετά από την επισκληρίδιο αναισθησία. Οι ειδικοί εικάζουν ότι προφανώς υπάρχουν κάποιες γενετικές συσχετίσεις ωστόσο απαιτούνται περαιτέρω έρευνες για να καταλήξουν σε ακριβή αποτελέσματα.

Αυτό που σήμερα είναι γνωστό, επίσης από μελέτες, είναι ότι το χρώμα των ματιών αποκαλύπτει και πτυχές του χαρακτήρα μας ή έτσι τουλάχιστον πιστεύουν οι επιστήμονες. Ειδικότερα:

-Τα καφέ μάτια δηλώνουν δυναμισμό και ανεξαρτησία. Τα άτομα με καφέ μάτια είναι έμπιστα, βοηθούν τους άλλους και θέλουν να τους κάνουν να γελάνε.


-Τα καστανοπράσινα μάτια είναι ένας συνδυασμός πράσινου, μπλε και καφέ. Οι άνθρωποι με αυτό το χρώμα ματιών διψούν για περιπέτεια και ρισκάρουν περισσότερο. Βαριούνται εύκολα και ίσως να μην αντέξουν σε μια μακροχρόνια σχέση. Έχουν την τάση να είναι λίγο εγώ-κεντρικοί και ναρκισσιστές. Θέλουν να περνούν πάντα καλά και αποτελούν καλή επιλογή φίλου.


-Οι άνθρωποι που έχουν μπλε μάτια θεωρούνται πολύ ελκυστικοί αλλά συγχρόνως λιγότερο έμπιστοι. Είναι πολύ ευγενικοί και κοινωνικοί.
-Το γκρι χρώμα θεωρείται σπάνιο και οι περισσότεροι που έχουν γκρι μάτια γεννιούνται με μπλε. Θεωρούνται αρκετά σοφοί και ήρεμοι. Είναι οι πιο πρακτικοί και καθαροί και λόγω της ευγενικής τους φύσης, αποτελούν σωστό γονέα και σύντροφο.


-Οι άνθρωποι με πράσινα μάτια είναι αρκετά ζηλιάρηδες, και ολίγον επιθετικοί.

mothersblog.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα