Το ιδανικό σνακ όταν έχετε υψηλή χοληστερόλη

Τα αυξημένα επίπεδα χοληστερόλης προδιαθέτουν σημαντικά για καρδιαγγειακά νοσήματα και γι’αυτό θα πρέπει να αντιμετωπίζονται. Βασικός παράγοντας ρύθμισης της χοληστερόλης είναι η διατήρηση του σωματικού βάρους σε φυσιολογικά επίπεδα, μιας και η παχυσαρκία συσχετίζεται με την υπερτροφία της αριστερής κοιλίας, ενώ αντίθετα η απώλεια βάρους μειώνει την υπερτροφία της αριστερής κοιλίας.

Ιδιαίτερα, η ανδροειδής (κοιλιακή) παχυσαρκία εμφανίζει ισχυρότερη συσχέτιση με την εμφάνιση χοληστερόλης σε σύγκριση με τη γενικευμένη εναπόθεση του λίπους. Συνεπώς η απώλεια βάρους στους παχύσαρκους ασθενείς είναι πρωταρχικής σημασίας. Έχει βρεθεί ότι τα άτομα με φυσιολογικό βάρος έχουν το μικρότερο κίνδυνο εμφάνισης χοληστερόλης.

Εκτός από τη συχνότητα των γευμάτων έχει ιδιαίτερη σημασία και η ποιότητά τους. Έτσι, στην περίπτωση που επιθυμείτε την ταυτόχρονη μείωση της χοληστερόλης ή τη διατήρηση των φυσιολογικών επιπέδων της μαζί με τη βελτίωση του σωματικού βάρους, θα ήταν ωφέλιμο να καταναλώνονται ως σνακ....

 

Διαβάστε εδώ αναλυτικά

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα