Ανακούφιση στα συμπτώματα της εμμηνόπαυσης!

Έρευνα δημιούργησε τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες (ανάλογα με φυλή, βάρος και διατροφή)

Η εμμηνόπαυση αποτελεί αναγκαίο κακό για κάθε γυναίκα. Αυτό που διαφέρει ωστόσο είναι η ένταση και η διάρκεια των συμπτωμάτων της, όπως για παράδειγμα οι εξάψεις, που ποικίλλουν από γυναίκα σε γυναίκα και είναι δύσκολο να προβλεφθούν.

Νέα έρευνα του πανεπιστημίου Πίτσμπουργκ κατάφερε τώρα να δημιουργήσει τέσσερις διαφορετικές κατηγορίες, στις οποίες μπορούν να ενταχτούν όλες οι γυναίκες, ανάλογα με τη φυλή, το βάρος και τις διατροφικές συνήθειές τους. Η έρευνα αυτή αναμένεται να φέρει την επανάσταση στον τρόπο αντιμετώπισης των συμπτωμάτων, συμβάλλοντας στην ανακούφιση εκατομμυρίων γυναικών στον πλανήτη.

Για τις ανάγκες της έρευνας οι ειδικοί παρακολούθησαν για διάστημα 15 ετών 1.455 γυναίκες, καμία εκ των οποίων δεν είχε υποβληθεί σε υστερεκτομή και δεν ακολουθούσε ορμονοθεραπεία. Στο τέλος κάθε έτους οι γυναίκες περιέγραφαν αναλυτικά τα συμπτώματα που είχαν βιώσει και υποβάλλονταν σε κλινικές και αιματολογικές εξετάσεις. Μετά το τέλος της περιόδου αυτής οι επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι συγκεκριμένοι παράγοντες οδηγούν σε διαφορετικά συμπτώματα. Οι Ασιάτισσες, για παράδειγμα, έχουν λιγότερες πιθανότητες να βιώσουν μεγάλης έντασης συμπτώματα στη φάση της εμμηνόπαυσης, ενώ οι γυναίκες που ανήκουν στη μαύρη φυλή, έχουν χαμηλότερο επίπεδο μόρφωσης, καταναλώνουν πολύ αλκοόλ και βιώνουν κατάθλιψη ή υποφέρουν από αγχώδεις διαταραχές βιώνουν μεγάλης έντασης συμπτώματα, που τις συνοδεύουν σε ολόκληρη τη δεκαετή περίοδο.

Οι παχύσαρκες

Εναρξη των συμπτωμάτων από την αρχή της φάσης της εμμηνόπαυσης βιώνουν κατά κύριο λόγο οι παχύσαρκες γυναίκες, οι γυναίκες με προβλήματα υγείας, κατάθλιψη ή άγχος, καθώς και οι γυναίκες που μπαίνουν πιο αργά στη φάση αυτή. Τέλος, η καθυστερημένη έναρξη των συμπτωμάτων είναι συνήθης στις πιο αδύνατες γυναίκες, στις καπνίστριες και σε εκείνες που ανήκουν στη μαύρη φυλή.

«Παλιά πιστεύαμε ότι τα συμπτώματα αυτά διαρκούσαν τρία έως πέντε χρόνια γύρω από την τελευταία έμμηνο ρύση. Τώρα γνωρίζουμε ότι τα συμπτώματα εμμένουν για περισσότερα χρόνια -συνήθως επτά έως 10- και εμφανίζονται σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, σε διαφορετικές γυναίκες» εξηγεί η επικεφαλής της έρευνας Rebecca Thurston.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα