Τροφές που σας βοηθούν να αποκτήσετε παιδί!

Το 1 στα 5 παντρεμένα ζευγάρια αντιμετωπίζουν πρόβλημα γονιμότητας κι η ηλικία αποτελεί έναν καθοριστικό παράγοντα στη σύλληψη, καθώς πλέον τα ζευγάρια καθυστερούν την δημιουργία οικογένειας. Τα προβλήματα γονιμότητας αυξάνονται κατά 25% σε όσους προσπαθούν να τεκνοποιήσουν μετά τα τριάντα και κατά 50% μετά τα σαράντα. Μπορεί να βοηθήσει η διατροφή;

Η σχέση του φαγητού με την σεξουαλικότητα και τη γονιμότητα είναι γνωστή από αρχαιοτάτων χρόνων. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι στα αρχαία χρόνια όπου οι άνθρωποι δεν γνώριζαν πολλά για την χημεία και τα θρεπτικά συστατικά των τροφών, έδιναν μεγάλη σημασία στο συμβολισμό που παρείχε το σχήμα αυτών. Έτσι παρομοίαζαν το κρεμμύδι με τους όρχις, τα στρείδια και τα σύκα με την γυναικεία ανατομία. Ένας άλλος πολύ γνωστός μύθος, είναι ότι τα καυτερά φαγητά και τα καρυκεύματα που αυξάνουν την πίεση του αίματος και τους σφυγμούς, αυξάνουν και την σεξουαλική επιθυμία.

Εκτός από τους μύθους που υπάρχουν σε σχέση με ορισμένα τρόφιμα και φαγητά, υπάρχουν και ορισμένες αλήθειες που συνδέουν το φαγητό και την γονιμότητα έτσι:

διαβάστε αναλυτικά στο ourlife.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα