Όλα όσα δεν πρέπει να τρώτε την περίοδο της εγκυμοσύνης

Οι εννιά μήνες της εγκυμοσύνης είναι δύσκολοι και απαιτούν μεγάλη προσοχή σε μια σειρά ζητημάτων, όπως η διατροφή. Για πάμε να δούμε τις 6 τροφές που κάνουν κακό τόσο στην έγκυο όσο και στο έμβρυο.

Όχι καλά μαγειρεμένα κρέατα και πουλερικά: Πρέπει να δώσετε τεράστια προσοχή, αφού ενδέχεται να είναι φορείς μικροβίων.

Ωμό αυγό: Καταναλώνοντας άγνωστης προέλευσης ωμά αυγά, ο κίνδυνος να κολλήσετε σαλμονέλα είναι μεγάλος.

Μη παστεριωμένα γαλακτοκομικά: Τα παστεριωμένα είναι απαλλαγμένα από μικρόβια, σε αντίθεση με το ροκφόρ και τα λοιπά μη παστεριωμένα προϊόντα.

Αλλαντικά: Θα πρέπει να γνωρίζετε την προέλευση των αλλαντικών για να εκμηδενίσετε τις πιθανότητες να περιέχουν επικίνδυνα βακτήρια.

Ψάρια με μεγάλες ποσότητες υδράργυρου: Τέτοια είναι ο ξιφίας και το σκουμπρί. Προτιμήστε αυτά με χαμηλά επίπεδα υδράργυρου, όπως ο τόνος, ο μπακαλιάρος κ.ά.

Σνακ: Δε χρειάζεται να αναλυθούν διεξοδικά οι λόγοι που απαγορεύονται δια ροπάλου όλων των ειδών τα σνακ. Με απλά λόγια, είναι ό,τι χειρότερο υπάρχει διατροφικά!

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα