Πέντε σημεία του σώματος που επηρεάζονται από την εγκυμοσύνη

Αν νομίζετε ότι κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης σας το μόνο που θα αλλάξει πάνω σας θα είναι η φουσκωμένη κοιλίτσα, τότε μάλλον θα πρέπει να διαβάσετε τα παρακάτω. Η εγκυμοσύνη επηρεάζει ολόκληρο τον οργανισμό της γυναίκας και μάλιστα πολλές φορές σε μέρη του σώματος, που ούτε καν σας περνούσαν από το μυαλό.

Oύλα: Η ουλίτιδα της κύησης είναι ιδιαίτερα συχνό φαινόμενο. Τα ούλα πρήζονται, ματώνουν με το βούρτσισμα, ενώ συχνά παρουσιάζονται και μικρά εξογκώματα πάνω τους, οι λεγόμενες «επουλίδες», που ευτυχώς εξαφανίζονται με το τέλος της κύησης.

Εγκέφαλος: Σύμφωνα με διάφορες μελέτες, κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης η μνήμη των γυναικών εξασθενεί, με αποτέλεσμα να ξεχνούν συνεχώς, ακόμα και τα πιο απλά πράγματα. Το θετικό είναι ότι σταδιακά μετά τον τοκετό, η μνήμη τους επανέρχεται.

Μύτη: Η ρινίτιδα της κύησης είναι γεγονός και επηρεάζει πολλές εγκύους, που νιώθουν συνεχώς τη μύτη τους μπουκωμένη, δυσκολεύονται να αναπνεύσουν και έχουν έντονη καταρροή. Ευτυχώς και αυτό περνά μετά τον τοκετό.

Πόδια: Δεν είναι μόνο η κατακράτηση, που κάνει τα πόδια των εγκύων να πρήζονται, αλλά κατά τη διάρκεια εγκυμοσύνης έχει παρατηρηθεί ότι το πόδι της γυναίκας μεγαλώνει, τόσο, ώστε χρειάζεται να αλλάξει νούμερο στο παπούτσι. Το αξιοπερίεργο πάντως είναι ότι αυτό συμβαίνει μόνο στην πρώτη εγκυμοσύνη κάθε γυναίκας και όχι στις επόμενες.

Φλέβες: Πολλές γυναίκες εμφανίζουν φλεβίτιδα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, δηλαδή οι φλέβες των ποδιών τους πρήζονται και νιώθουν φαγούρα, κάψιμο, αίσθημα βάρους και πόνο. Μετά τον τοκετό, στις περισσότερες περιπτώσεις το πρόβλημα εξαφανίζεται, αν και σε κάποιες γυναίκες παραμένει.

Πηγή: www.mother.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ