Σοκαριστικό: Η αντίδραση εμβρύου όταν καπνίζει η μητέρα του

Αν καπνίζετε και είστε έγκυος ή σκοπεύετε να μείνετε, αλλά δεν μπορείτε να κόψετε το κάπνισμα, τότε οι παρακάτω φωτογραφίες θα σας σοκάρουν και σίγουρα θα το κόψετε μαχαίρι.

Έρευνα του πανεπιστημίου του Durham στη Βρετανία δίνει στη δημοσιότητα συγκλονιστικές φωτογραφίες -καρέ υπερηχογραφημάτων- εμβρύων από γυναίκες που καπνίζουν κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης.

Οι φωτογραφίες αποτυπώνουν με τρόπο τόσο ρεαλιστικό όσο και ανατριχιαστικό τις συνέπειες του καπνίσματος στα έμβρυα.

Κατά τη διάρκεια του υπερηχογραφήματος, κινούσαν διαρκώς το στόμα τους και άγγιζαν το πρόσωπό τους με κινήσεις που δεν κάνουν τα έμβρυα των οποίων οι μητέρες δεν καπνίζουν. Δείχνουν, μάλιστα, να μην έχουν σαφή έλεγχο των κινήσεών τους, γεγονός που κατά τους επιστήμονες αποδίδεται σε άγχος..

Στην έρευνα που δημοσιεύεται στο medicaldaily.com, χρησιμοποιήθηκαν 4D υπέρηχοι και έδειξε ότι τα παιδιά που γεννήθηκαν από μητέρες που κάπνιζαν εμφάνισαν καθυστερημένη ανάπτυξη του κεντρικού νευρικού τους συστήματος.

Η έρευνά τους βασίστηκε σε 20 μωρά, τέσσερα από τα οποία γεννήθηκαν από μητέρες που κάπνιζαν 16 τσιγάρα την ημέρα, και σε 16 μωρά από μητέρες που δεν κάπνιζαν στην εγκυμοσύνη.

Τα μωρά των καπνιστριών, γεννήθηκαν με χαμηλότερο σωματικό βάρος που έχει συνδεθεί με προβλήματα του αναπνευστικού, μεγαλύτερο κίνδυνο λοιμώξεων και δυσκολία διατήρησης της εσωτερικής θερμοκρασίας του σώματος αργότερα.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα