Οι τροφές που είναι επικίνδυνες στην εγκυμοσύνη

Οι διατροφικές συνήθειες της μητέρας πριν και κατά την διάρκεια της εγκυμοσύνης μπορούν να επηρεάσουν άμεσα αλλά και μακροπρόθεσμα την υγεία του παιδιού της.

Η προδιάθεση για ορισμένες παθήσεις όπως καρδιοπάθειες, διαβήτης, παθήσεις των αγγείων ξεκινάει από τη διατροφή και τις συνήθειες διαβίωσης της μητέρας.

Η σωστή διατροφή βοηθάει τη μητέρα να έχει μία υγιή εγκυμοσύνη.

Το Αμερικανικό Κολέγιο Μαιευτήρων και Γυναικολόγων συνιστά οι έγκυοι γυναίκες να μην καταναλώνουν ή να τρώνε σε μικρές μόνο ποσότητες τις εξής τροφές:

-Ορισμένους τύπους ψαριών, όπως είναι ο ξιφίας, ο τόνος, το σκουμπρί, ο καρχαρίας και άλλα μεγάλα ψάρια. Τα ψάρια αυτά μπορεί να έχουν υψηλά επίπεδα υδραργύρου, που είναι βλαβερός για το έμβρυο.

-Ροφήματα με καφεΐνη, δηλαδή καφέ, τσάι, σοκολάτα, ενεργειακά ποτά και αναψυκτικά με καφεΐνη (είναι καλό να περιορίσετε την πρόσληψη καφεΐνης σε λιγότερο από 200 mg την ημέρα, που είναι η ποσότητα που περιέχεται σε δύο μικρά φλιτζάνια καφέ).

-Το σούσι, γιατί το ωμό ψάρι μπορεί να είναι βλαβερό κατά την εγκυμοσύνη.

-Το μη παστεριωμένο γάλα και τυρί, γιατί μπορεί να προκαλέσουν λιστερίωση, μια σοβαρή λοίμωξη. Καλό είναι να αποφεύγετε τα γαλακτοκομικά προϊόντα από χωριά και τα μπλε τυριά.

οnmed.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ