Επίσχεση ξεκινούν τα Διαγνωστικά από τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου

Επίσχεση παροχής υπηρεσιών από τη Δευτέρα 1 Δεκεμβρίου 2014 και έως ότου το Υπουργείο Υγείας  και ο Ε.Ο.Π.Υ.Υ. ικανοποιήσουν τα αιτήματα τους, ξεκινούν τα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια. Οι εκπρόσωποι των Διαγνωστικών Εργαστηρίων ζητούν από τις ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΠΥΥ να φροντίσουν για την άμεση εξόφληση όλων των ληξιπρόθεσμων οφειλών όλων των ασφαλιστικών ταμείων πριν την ενσωμάτωσή τους στον Οργανισμό και καταβολή των νέας γενιάς οφειλομένων ποσών αυτού.

Επίσης, την ενίσχυση του προϋπολογισμού του για το έτος 2014 για τις διαγνωστικές εργαστηριακές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις, ενιαίο ποσοστό έκπτωσης (rebate) 15% σε όλους τους παρόχους εργαστηριακής ιατρικής, κατάργηση ατομικού πλαφόν και κλειστό προϋπολογισμό ανά υγειονομική περιφέρεια με δικαίωμα άρνησης παροχής υπηρεσιών σε περίπτωση συμπλήρωσης του.

Τέλος, την άμεση εφαρμογή των παραρτημάτων Γ και Δ της Υπ. απόφασης Αρ. Υ9/οικ.70521 (Φ.Ε.Κ. 2243/18-08-2014) σε πραγματικό χρόνο (online και real time). Μέχρι να γίνουν πράξη τα αιτήματα αυτά, τα Διαγνωστικά Κέντρα και Εργαστήρια θα συνεχίσουν να παρέχουν τις υπηρεσίες τους στους ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, χρεώνοντας το κρατικό τιμολόγιο (ΦΕΚ), το οποίο θα πρέπει να θυμίσουμε σε όλους ότι έχει να αναπροσαρμοστεί από το έτος 1991 στη μεγαλύτερη πλειοψηφία των διαγνωστικών εξετάσεων που περιλαμβάνει
Υπενθυμίζουν επίσης ότι ο Οργανισμός τους οφείλει ακόμα χρήματα για τις εξετάσεις που έχουν διενεργήσει από το έτος 2007 μέχρι σήμερα.

Πηγή: sofokleousin.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα