Τι είναι το σύνδρομο Okamoto;

Τι είναι το σύνδρομο Okamoto; Κύρια χαρακτηριστικά του συνδρόμου είναι πρόβλημα στα νεφρά (υδρονέφρωση), η κορμική υποτονία, η σχιστία υπερώας (λυκόστομα), μικροκεφαλία, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά προσώπου, στένωση πνευμονικής αρτηρίας και ανοιχτό βοτάλιο (καρδιολογικά προβλήματα), ψυχοκινητική καθυστέρηση (δεν μασάει, δεν μιλάει) και άλλα, τα οποία ήταν κοινά και στα τέσσερα παιδιά.

Σύμφωνα με την Ιατρική Γνωμάτευση (Αριθμός Πρωτοκόλλου: 22170/9-8-12) από το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο «Αττικόν» Γ’ Παιδιατρική, με διευθύντρια την καθηγήτρια Π. Νικολαΐδου - Καρπαθίου και το Παιδονευρολογικό Ιατρείο, με υπεύθυνο τον επίκουρο καθηγητή Α. Ντινόπουλο, η Μαρία-Ελένη πάσχει από το σύνδρομο Okamoto, το οποίο παρουσιάζει: υδρονέφρωση, λυκόστομα, μικροκεφαλία, ιδιαίτερα χαρακτηριστικά προσώπου, στένωση πνευμονικής αρτηρίας, διαταραχές σπονδυλικού σωλήνα, καθώς και στοιχεία αυτισμού, πρόβλημα στο έντερο και τη λειτουργία του νεφρού, στο ισχίο και τέλος στο τελικό νημάτιο.

Εχουν λάβει χώρα δέκα χειρουργικές επεμβάσεις, ενώ η Μαρία-Ελένη παρουσιάζει μικτή διαταραχή (ψυχοδιανοητική και κινητική). Υποστηρίζεται, δε, από το Παιδονευρολογικό Ιατρείο της Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου «Αττικόν».

Παρέμβαση Σαμαρά για την 8χρονη με το σύνδρομο Okamoto

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Υγεία

-
Σχολιάστε το άρθρο: