Οι περισσότεροι από εμάς έχουμε τουλάχιστον μία φορά στη ζωή μας, καταφύγει στα "γιατροσόφια" της γιαγιάς μας για να αντιμετωπίσουμε κάποια μικρή ενόχληση στην υγεία μας!
"Μυστικές συνταγές" που κληροδοτούνται από γενιά σε γενιά και δεν έχουν κάτι "κακό", στον βαθμό που δεν υποκαθιστούν την ιατρική!
Ο δρ. Ρομπ Χικς, ένας από τους πιο γνωστούς γιατρούς στο Λονδίνο, λέει στην εφημερίδα Daily Mail.: " Το ότι η επιστήμη δεν έχει αποδείξει πως κάποιο "φυσικό γιατροσόφι" ωφελεί, δεν σημαίνει αυτομάτως πως είναι βλαβερό. Εφ’ όσον αυτό δεν βλάπτει όποιον τον εφαρμόζει και εκείνος καταλαβαίνει πως η θετική επίδρασή του μπορεί κάλλιστα να οφείλεται στην αυθυποβολή, δεν υπάρχει λόγος να μην το δοκιμάσει".
Για αυτό το λόγο, αποφάσισε να συγκεντρώσει σε ένα βιβλίο τις μεθόδους αυτοθεραπείας που συχνά χρησιμοποιούνται για προβλήματα υγείας, τονίζοντας ότι όταν ένα σύμπτωμα επιμένει, πρέπει οπωσδήποτε να πηγαίνουμε στον γιατρό! Το pyles.tv επέλεξε τις πιο... αθώες και σας τις παρουσιάζει:
Για τις μελανιές
Ξύδι. Το ξύδι αυξάνει την ροή του αίματος κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, με αποτέλεσμα να απορροφάται πιο γρήγορα το αίμα που έχει συσσωρευτεί στην μελανιά. βάζουμε επί 10-20 λεπτά πάνω στη μελανιά ένα πανί μουλιασμένο σε κρύο ξύδι.
Κρεμμύδια. Τα κρεμμύδια περιέχουν άφθονη κερσετίνη – ένα συστατικό που πιστεύεται ότι έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες, οι οποίες μειώνουν το οίδημα στην μελανιά. Αναμιγνύουμε πολτοποιημένο κρεμμύδι με λίγο αλάτι και να το βάζετε πάνω στη μελανιά όχι για περισσότερα από 10 λεπτά τη φορά.
Δυσκοιλιότητα
Αγγούρι. Τρώμε καθημερινά μισό αγγούρι, που βοηθεί την λειτουργία των εντέρων.
Γλυκόριζα. Πίνουμε ρόφημα γλυκόριζα ή μασάμε και να καταπίνουμε γλυκόριζα ή πίνουμε μισό κουταλάκι του καφέ σκόνη από ρίζα γλυκόριζας αναμεμιγμένη με ζεστό νερό.
Για την κακοσμία του στόματος
Ντομάτες. Η κατανάλωση δύο ή τρειών ντοματων την ημέρα, μπορεί να καταπολεμήσει την κακοσμία του στόματος.
Καρότο. Μασουλήστε ωμό καρότο, που διεγείρει την παραγωγή σάλιου, το οποίο "ξεπλένει" τις τροφές που κολούν στα δόντια. Επιπλέον, οι ίνες του καρότου δρουν ως οδοντόβουρτσα στα δόντια και στα ούλα.
Για την κακοσμία του σώματος
Ραπανάκια. Χρησιμοποιούμε τον χυμό από λιωμένα ραπανάκια. Μετά το μπάνιο, στεγνώνουμε καλά τις μασχάλες και τα πόδια χωρίς να τα τρίψουμε και μετά απλώνουμε λίγο χυμό. Τον αφήνουμε να στεγνώσει πάνω στο δέρμα μας. Αν το πρόβλημα εστιάζετε στα πόδια, δεν ξεχνάμε τις περιοχές ανάμεσα στα δάκτυλα.
Μαγειρική σόδα. Η σόδα απορροφά τον ιδρώτα, το λίπος και όλες τις άλλες ουσίες που συμβάλλουν στην κακοσμία του σώματος. Ρίχνουμε μαγειρική σόδα σε όποιο σημείο του σώματός μας έχει άσχημη μυρωδιά.
Για τον πονοκέφαλο
Μπανάνα. Λιώνουμε μια ώριμη μπανάνα και την ακουμπάμε στο σημείο του κεφαλιού που πονάει για 15 λεπτά τη φορά, όσες φορές χρειάζεται.
Κρεμμύδι. Τοποθετούμε στον αυχένα μία φέτα ωμό κρεμμύδι.
Για τη διάρροια
Μήλο. Πλένουμε καλά ένα μήλο και το βάζουμε στο μπλέντερ για να πολτοποιηθεί, χωρίς να το ξεφλουδίσουμε. Το αφήνουμε για 20 λεπτά να "μαυρίσει" και μετά το τρώμε.
Καφές + ζάχαρη. Ανακατεύουμε ένα ή δύο κουταλάκια του καφέ, ωμό ελληνικό καφέ και λίγη ζάχαρη σε ελάχιστο ζεστό νερό.
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News
Μοιραστέιτε το