Στο Πειθαρχικό Συμβούλιο ο γιατρός της Δίαιτας Ντουκάν

Ο επινοητής της αμφιλεγόμενης Δίαιτας Ντουκάν, δρ Πιερ Ντουκάν, θα βρεθεί αντιμέτωπος με το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ιατρικού συλλόγου της Γαλλίας, έπειτα από την πρότασή του να… περνούν τις σχολικές εξετάσεις οι έφηβοι που μένουν αδύνατοι!

Το Κολέγιο Παθολόγων της Γαλλίας ανακοίνωσε πως ο Κώδικας Δεοντολογίας είναι πολύ συγκεκριμένος όταν γράφει πως οι γιατροί πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψιν τον αντίκτυπο των σχολίων τους στο κοινό.

Ο δρ Ντουκάν θα βρεθεί ενώπιον του Πειθαρχικού μέσα σε έξι μήνες και η ποινή που μπορεί να του επιβληθεί, εάν κριθεί ένοχος, φτάνει μέχρι την αποπομπή του από τον Σύλλογο.

Το όλο θέμα προέκυψε τον Ιανουάριο, όταν ο δρ Ντουκάν ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στη Γαλλία λέγοντας πως οι εξετάσεις για το Baccalaureate πρέπει να συμπεριλάβουν μία εναλλακτική λύση: να περνούν οι 17χρονοι οι οποίοι έχουν διατηρήσει το σωματικό βάρος τους εντός φυσιολογικών ορίων!

Το Baccalaureate αντιστοιχεί στις ελληνικές απολυτήριες εξετάσεις Λυκείου.

Το Κολέγιο Παθολόγων επισημαίνει ότι το σχόλιο αυτό μπορεί να έχει ασκήσει αρνητική επίπτωση στα νεαρά παιδιά που ήδη είναι υπέρβαρα ή πάσχουν από ανορεξία.

Επιπλέον, κατηγορεί τον δρα Ντουκάν ότι πλέον έχει ρίξει περισσότερο βάρος στο εμπόριο και λιγότερο στην Ιατρική – και αυτό παραβιάζει ένα άλλο άρθρο του Κώδικα, το οποίο ορίζει πως η Ιατρική δεν πρέπει να εξασκείται σαν επιχείρηση.

Εάν ο δρ Ντουκάν κριθεί ένοχος, η ποινή του κυμαίνεται από απλή επίπληξη έως διαγραφή από το Μητρώο Ιατρών της Γαλλίας.

Το αδυνάτισμα αποτελεί τεράστιο θέμα στη χώρα αυτή, όπου η παχυσαρκία έχει λάβει διαστάσεις επιδημίας. Το 2009, το γαλλικό υπουργείο Υγείας είχε ανακοινώσει πως πλέον ο ένας στους έξι κατοίκους της είναι παχύσαρκος.

Η Δίαιτα Ντουκάν έχει πουλήσει παγκοσμίως περισσότερα από 7 εκατομμύρια αντίτυπα, αλλά οι επικριτές της ισχυρίζονται ότι είναι επικίνδυνη για την υγεία, επειδή περιέχει πολλές πρωτεΐνες και λίγους υδατάνθρακες.

Τον περασμένο Ιούλιο, ο δρ Ντουκάν έχασε τη δίκη εναντίον του συναδέλφου του δρα Ζαν-Μισέλ Κοέν, τον οποίο είχε κατηγορήσει για συκοφαντική δυσφήμιση, όταν εκείνος δήλωσε πως η Δίαιτα Ντουκάν είναι επικίνδυνη, διότι μακροπρόθεσμα μπορεί να οδηγήσει στην καρδιοπάθεια και τον καρκίνο του μαστού.

The dukan diet: Η δίαιτα "μανία"! | Madata.GR

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Υγεία

ΤΑ ΝΕΑ
Σχολιάστε το άρθρο: