ΕΣΠΑ: Ως τις 15 Ιουνίου οι αιτήσεις ανέργων στο πρόγραμμα Δράσεις Κατάρτισης

Μέχρι τις 15 Ιουνίου συνεχίζεται η υποβολή αιτήσεων για τη συμμετοχή άνεργων νέων ηλικίας από 18 έως 24 ετών στο πρόγραμμα Δράσεις Κατάρτισης στους τομείς των logistics και του εξαγωγικού εμπορίου. Αρχικά ημερομηνία υποβολής των αιτήσεων είχε ορισθεί η 15η Μαΐου.

Η Επιτελική Δομή ΕΣΠΑ του υπουργείου Εργασίας και ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) ως συνδικαιούχος έχουν αναλάβει την υλοποίηση των συγκεκριμένων δράσεων, οι οποίες εντάσσονται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού» και είναι υποψήφιες προς ένταξη στο ΕΣΠΑ 2014-2020 και στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού, Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση».

Οι συγκεκριμένες πράξεις συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο (ΕΚΤ).

Στο πλαίσιο υλοποίησης των παραπάνω δράσεων ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ) ανακοινώνει την έναρξη υποβολής του Β΄ κύκλου αιτήσεων των ωφελουμένων.

Το πρόγραμμα κατάρτισης έχει συνολική διάρκεια 380 ώρες, εκ των οποίων 120 ώρες θεωρητική κατάρτιση και 260 ώρες πρακτική άσκηση.

Η αποζημίωση κάθε ωφελούμενου για κάθε ώρα θεωρητικής κατάρτισης είναι 5 ευρώ, ενώ για κάθε ώρα πρακτικής άσκησης 3 ευρώ.

Δικαιούχοι να συμμετέχουν στο πρόγραμμα είναι άνεργοι νέοι ηλικίας 18 – 24 ετών, που πληρούν τους όρους που περιγράφονται στην πρόσκληση.

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί στην Περιφέρεια Ηπείρου, Δυτικής Μακεδονίας, Κεντρικής Μακεδονίας, και Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα